Блог

Малките букви в застраховка автокаско

Автомобилните застрахови са най-разпространени на пазара. Доста хора считат, че ги познават. Но те са и причината за най-много разочарования. Какво крият малките букви в условията на застраховка автокаско.

В предишна статия ви споделихме три от най-честите причини за отказ по щети на автомобила, които не зависят пряко от нас. В тази публикация обръщаме внимание на отказите, които могат да се случат по наша вина.

Ако все още се колебаете дали да сключите застраховка за автомобила, създадохме отделна статия, в която споделяме каква сигурност тя дава на собственика. Тук е.

Ето най-честите причини за отказ и разочарование от страна на клиента:

  1. Неспазване на сроковете за уведмление при щета

Много често застрахованите решават да заведат всички щети, натрупани през целия срок на застраховката на веднъж. Това води до подаване на неверни данни или пък пропускане на срокове. И в двата случая, застрахователят отказва обезщетение.

Затова, спазвайте сроковете на уведомяване на щети по автомобила и не злоупотребявайте с доверието на застрахователя. Повярвайте, след толкова много гледани щети, експертите на застрахователя в миг разпознават лъжата. Не го правете.

  1. Неточна информация в декларацията при завеждането на щетата

Случват се самокатастрофи. Застрахованият, най-често при маневри за паркиране, може да увреди автомобила. Най-често е ограда или колче или несъобразено разстояние, които увреждат автомобила. Такива събития са покрити в застраховка автокаско. Затова няма причина да се обявават неверни обстоятелства.

Но има тънък момент – застрахователят не обезщетява случаи на груба небрежност – като например паркиран автомобил на наклон, без да е включена ръчната спирачка и волана завит към тротоара.

Затова, дори когато имате застраховка Автокаско, не спирайте да се грижите за автомобила и не намалявайте вниманието си при управление. За Вашата сигурност и за сигурността на останалите участници

  1. Кражба на автомобил и в него се е намирал „малък“ или „голям“ талон на автомобила.

Ако застрахования автомобил бъде откраднат, задължително трябва да представите описания в полицата брой ключове, дистанционни за аларма и двете части на талона. Невъзможността да представите точния брой описани неща ще бъде основание за отказ от застрахователя. Независимо от обяснението.

Препоръчваме ви никога да не оставяте в автомобила документите му, ако променяте броя на ключовете и дистанционните винаги да уведомявате брокера или застрахователя си за това.

  1. Автомобил с изтекла валидност на техническия преглед

Управлението на автомобил с изтекла валидност на техническия преглед носи много рискове – за глоба от контролните органи и отказ от застрахователите при щета. Ако автомобилът е бил технически неизправен към момента на щетата може да бъде основание за отказ или много допълнителни трудности при изплащане на обезщетение. Следете валидността на този документ. Важно е за вашите интереси.
Ако сте от хората, които държат документите си под контрол, можете да се регистрирате тук и да получавате напомнящ имейл 15 дни преди изтичането на валидността! Лесно е и данните са само за системата. Не ги ползваме за други цели.

  1. Изтекло свидетелство за управление на МПС

Още една причина за недоволство от страна на клиентите, която се корени в изтекла валидност на документите.

В изключените рискове на застрахователите  е „ … управление на МПС от лице, което към момента на застрахователното събитие не притежава валидно свидетелство за управление.“

Една подценена дата може да Ви постави в неизгодна позиция.

Отворете комплекта с документите си и погледнете годината на изтичане на свидетелството Ви за управление на автомобил.

И все пак, застраховката автокаско покрива много събития. В тази статия сме споделили част от тях.

Да познавате условията по полицата е изключително важно, защото дава сигурност за качествено обезщетение. Но още по-важно е какво да правим в първите моменти на пътно-транспортно произшествие и как осигуряваме правата си пред застрахователя. Затова създадохме поредица от три кратки видеа, които препоръчваме на всеки, който управлява автомобил. Ако желаете да получите видеата – тук

Застраховката Автокаско

🧭 Знаеш ли какво покрива?
🧭 Какво да правиш при произшествие на пътя?
🧭 В какъв срок да уведомиш застрахователя?
Не се притеснявай ако не знаш. На точното място си!
Виж кои са 3-те най-често допускани грешки при застраховка каско, които водят до откази и разочаование.
И проследи поредицата от имейли с още тънкости, които сме установили в 20 годишната ни практика.
Заяви интерес по-долу! Без ангажименти и само полезна информация!

Искаш ли да знаеш кои са:
3-те най-чести грешки при застраховката на колата
доказани в дългогодишната ни практика
?

3
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации