Блог

Каско полицата – още за малките букви

В предишна статия ти споделяме за грешките или пропуските, които водят до разочарование и откази от обезщетение в каско полицата. Тук споделям още за малките букви в условията на застраховката, които са можем да контролираме ние.

Ако все още се колебаеш дали да сключиш застраховка за автомобила, създадохме отделна статия, в която споделяме каква сигурност тя дава на собственика. Нашите причини да сключваме полицата автокаско са тук!

Ето най-честите причини за отказ и разочарование от страна на клиента:

  1. Неспазване на сроковете за уведмление при щета

Много често застрахованите решават да заведат всички щети, натрупани през целия срок на застраховката на веднъж. Това води до подаване на неверни данни или пък пропускане на срокове. И в двата случая, застрахователят отказва обезщетение.

Затова, спазвайте сроковете на уведомяване на щети по автомобила и не злоупотребявайте с доверието на застрахователя. Повярвайте, след толкова много гледани щети, експертите на застрахователя в миг разпознават лъжата. Не го правете.

  1. Неточна информация в декларацията при завеждането на щетата

Случват се самокатастрофи. Застрахованият, най-често при маневри за паркиране, може да увреди автомобила. Най-често е ограда или колче или несъобразено разстояние, които увреждат автомобила. Такива събития са покрити в каско полицата. Затова няма причина да се обявават неверни обстоятелства.

Но има тънък момент – застрахователят не обезщетява случаи на груба небрежност – като например паркиран автомобил на наклон, без да е включена ръчната спирачка и волана завит към тротоара.

Затова, дори когато имате застраховка Автокаско, не спирай да се грижиш за автомобила и не намалявай вниманието си при управление. За твоята сигурност и за сигурността на останалите участници.

Застрахователният брокер помага в трудни моменти

Съвет – Ако имаш доверен брокер, свържи се с него за завеждането на щетата. Само ще ти бъде от полза. Какво ти дава доверения застрахователен брокер споделяме с теб тук. Това е нашата професия, която с отговорно извършваме.

 

  1. Кражба на автомобил и в него се е намирал „малък“ или „голям“ талон на автомобила.

Ако застрахования автомобил бъде откраднат, задължително трябва да представиш описания в полицата брой ключове, дистанционни за аларма и двете части на талона. Невъзможността да представиш точния брой описани неща ще бъде основание за отказ от застрахователя. Независимо от обяснението.

Препоръчвам ти никога да не оставяш в автомобила документите му, ако промениш броя на ключовете и дистанционните винаги да уведомявяш брокера или застрахователя си.

  1. Автомобил с изтекла валидност на техническия преглед

Управлението на автомобил с изтекла валидност на техническия преглед носи много рискове – за глоба от контролните органи и отказ от застрахователите при щета. Ако автомобилът е бил технически неизправен към момента на щетата може да бъде основание за отказ или много допълнителни трудности при изплащане на обезщетение. Следи валидността на  техническия преглед.

проверка на технически преглед - важен документ за каско полицата

 

А тук винаги можеш да провериш кога изтича.

 

Ако си от хората, които обичат да са с редовни документи, можеш да се регистрираш тук и да получаваш напомнящ имейл 15 дни преди изтичането на валидността! Лесно е и данните са само за системата. Не ги ползваме за други цели.

 

  1. Изтекло свидетелство за управление на МПС

Още една причина за недоволство от страна на клиентите, която се корени в изтекла валидност на документите.

В изключените рискове на застрахователите  е „ … управление на МПС от лице, което към момента на застрахователното събитие не притежава валидно свидетелство за управление.“

Една подценена дата може да Ви постави в неизгодна позиция.

Отвори комплекта с документите си и погледнеи годината на изтичане на свидетелството за управление на автомобил или направи провека на сайта на КАТ Пътна полиция тук.

И все пак, застраховката автокаско покрива много събития. В тази статия споделяма какви са нашите причини да сключваме каско полицата.

Автомобилните застраховки имат тънкости, които човек трябва да знае, за да не попада в неприятни ситуации като отказ от обезщетение или намаляването му. Трябва да познаваш застраховката си. За своя сигурност.
В една страница събрахме 10 съвета по застраховката Каско, които ще ти спестят неприятни усещания и пари, събрани в резултат на повече от 20 години опит и заведени стотици щети. Можеш да свалиш информацията тук.

3
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации