Блог

☘️ Застрахователният брокер защитава интереси ти

Много хора не се замислят от къде купуват застраховките си. Важното е да го познавам или да бъде препоръчан и да ми е удобно. Но добрият застрахователен брокер е една допълнителна гаранция за твоите интереси и може да ти даде много. Без да се бавя споделям защо е така.

1. Само застрахователният брокер прави анализ на пазара. Задълбочен и подробен анализ за определен продукт във всички компании, можеш да получиш само от застрахователен брокер. А когато става дума за доброволни застраховки – за дома, автокаско, живот, здравна, дори когато пътувате в чужбина или планината е добре да разгледаш възможностите. Има голяма разлика в покритията, изключените рискове, допълнителни условия дори полици за незначителна сума. Но една особеност на застраховането е, че плащаш малко, но при щета може да загубиш много.

Само добрият застрахователен брокер познава в подробности условията. Казвам го от собствен опит. Първите осем години от професионалния ми стаж премина в централите на застрахователни компании. Познавах продуктите, които предлагахме задълбочено. Но едва когато започнах работа като застрахователен брокер, си дадох сметка, колко много важни различия има сред компаниите.

А за да получиш честно и качествено обезщетение, когато стане щетата, ти трябва качествено сключена полица. Такава, която отчита твоите специфични особености и нужди.

Още едно важно допълнително преимущество от работата с брокера. Само от сравняването на условията на различните компании, можете да получите подобрение на цената с 10-20 %. А това не е ли добро подобрение на цената?.

2. Застрахователният брокер напомня за падежи на вноски и изтичане на полицата. И агентите, и служителя на застрахователната компания ще те уведомяват. Но само със застрахователния брокер ти имаш договор за възлагане и това е негово задължение.

Моят личен опит като застрахован показва, че това някой да ти напомня за важните дати носи големи ползи. Помня, че когато започнах работа като застрахователен брокер, бях много натоварена с организационни задачи. И според поговорката „Обущарят ходи бос“, бях пропуснала изтичане на полицата ми на дома. И когато ме обраха, след като седем години бях сключвала полицата на дома си, се оказах без застраховка! Не оставяй важните дати без надзор. Ползвай застрахователен брокер. Той е готов затова.

Помня една случка с непозната дама, която връхлетя в офиса ни един следобед разстроена и съсипана. Предишната вечер докато се прибирала към дома си, изведнъж полицейски автомобил пуснал сирената и я подгонил. Докато разбере, че лампите са за нея, й отнело време. Когато полицаите я спрели, обърнали я на капака и били доста груби. Жената силно се притеснила, освен това случката се разиграла в пиково време и всякакви хора станали неволни свидетели. Какво било учудването на дамата като разбрала, че причината затова е липсата на застраховка Гражданска отговорност. А такава липсвала, защото служителката на дружеството, в което сключва застраховката просто не я уведомила. Много стрес, огорчение и неприятни чувства поради пропуск на служителката. И всичко за сметката на клиентката.

3. Добрият застрахователен брокер е до теб в труден момент. Когато настъпи щетата идва и моментът на истината. Сега разбираш защо си давал парите си.

Когато установи щета, човек е в стрес. А в момент на стрес могат да се допуснат много грешки – да подцениш ситуацията, да прибързаш, да не знаеш какво да направиш. Аз лично, с двадесетгодишния си опит в застраховането, когато съм попадала в застрахователни ситуации, съм правила много грешки.

Затова преди повече от 15 години създадохме асистънс телефона на Вяра, на който нашите клиенти седем дни в седмицата, 24 часа в денонощието в стресов момент имат на разположение разумен и професионален глас, който да им даде насоки какво да направят, за да гарантират интересите си пред застрахователя.

стъпки, които да следваш ако попаднеш в ПТП

 

Ако и ти предпочиташ да знаеш как да действаш в неочаквано събитие – тук сме подготвили три видеа около 4 минути, в които споделяме как да действаш при пътно-транспортно произшествие. Започни с най-важното – 5 стъпки, които да следваш ако попаднешж в ПТП

 

++ Още няколко важни причини да избереш застрахователния брокер като една допълнителна гаранция за твоите застрахователни интереси. Във взаимоотношенията между клиента и застрахователя, брокерът представлява твоите интереси. Извършва тази работа професионално и е негово основно занятие. Подлежи на лицензиране, квалификация и контрол от Комисия за финансов надзор и има застраховка Професионална отговорност с лимит 2.55 милиона, което означава, че ако понесете финансова загуба заради грешка на брокера, претенцията ви ще бъде обезщетена от застрахователя му. И не на последно място има политики за Защита на личните данни, срещу Конфликт на интереси, за Мерките срещу изпиране на пари, за Жалбите – все неща, които имат за цел да гарантират възможно най-добре интересите ти.

+++ И всичко това безплатно. Услугата на застрахователния брокер е включена в цената на застраховката и НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА за Теб.

В тази статия споделям какви три въпроса да си зададеш, за да намериш твоя брокер или да провериш дали вече си го открил.

След изброените преимущества, които дава работата с доверен брокер, остава само да те приканя да намериш своя, защото той ще се грижи за подробностите и сигурността ти.

 

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации