Блог

Застраховка Живот – любов отвъд думите

Всеки разумен човек се е замислял за застраховка Живот. Но статистиките на Комисия за финансов надзор, показват, че малко хора сключват тази полица. Защо това е така? Какво спира интереса на хората да сключват застраховка за живота си?

В тази статия споделям какви са основните причини само кредитополучателите или малък брой хора да са избрали да гарантират своите близки дори при неприятни събития като загуба на живот.

Застраховката живот е изложена на инфлация.

Навииците – Животозастраховането в България преживя тежък удар, през 96-97 година, когато заради хиперинфлацията, парите по стотици полици, заделяни с усилие, се превърнаха в жълти стотинки. Много хора решиха, че това е измама и спряха да мислят за спестявания особено чрез застраховка.

И така израстна поколение, на което съм представител и аз, без да мислим за живота и загубата му. Докато в други страни, сключването на застраховка, която да осигури близките в случай на загуба на човек не подлежи на размисъл. Хората го правят, както са го правили техните родители и го правят порасналите им деца.

В тази статия Асоциация на застрахователите в България споделят 5+1 предимства за застраховките Живот. Ако темата те интересува, тук можеш да добиеш много добра представа какво дава застраховката.

Не става дума за твоя живот, става дума за живота на твоите любими хора.

Когато мислят за застраховката на живота, повечето хора си задават следния въпрос – защо да платя тези пари и какво ще получа? Но за разлика от повечето други застраховки, при тази застраховка ползващ са посочените от нас в полицата лица или законните ни наследници.

Забързани в ежедневните ни битки забравяме да се замислим в какво състояние оставяме делата си ако нещо се случи с нас. Кой ще се грижи за любимите ни хора? Как те ще продължат живота си?

Затова застраховката Живот е любов отвъд думите. Това е начин любимите хора да продължат живота си и след голяма загуба. По тази полица получават близките ни любов и грижа облечени в пари.

От колко твоето семейство има нужда от средства ако не си с тях.

Много често хората, които искат да сключат застраховка Живот решават, че ще сключат полицата на твърде висока застрахователна сума. Така е, животът е безценен.

Застраховка живот е закрила на любимите хора.Но застраховката Живот трябва да отговаря на възможностите и приходите на застрахованото лице. Застраховката Живот няма да реши проблемите на близките за цял живот, но може да помогне в първите и най-тежки години на семейството да продължи пътя си, такъв какъвто заедно сте го чертали.

Застрахователят се интересува от съотношението между доходите на застрахованото лице и на сумата, която ще бъде вписана в полицата. И въпреки че става дума за нещо безценно – живота, застраховката не може да надвишава стандарта, който досега сте имали.

Моят опит показва, че е много по-добре е да сключиш полица на разумна сума. Такава, че да можеш да си я позволиш, без големи усилия и да се наслаждаваш на живота спокойно и дълго. Ако с времето решиш, че искаш още по-висока застрахователна сума, защото можеш да си го позволиш, винаги можеш да предоговориш условията със застрахователя или да сключиш нова полица.

За разлика от застраховката на дома или колата, можеш да сключиш колкото полици пожелаеш за живота си и колкото застрахователя приеме да носи като риск.

Процедурата

Много хора считат, че сключването на застраховката е толкова лесно и бързо, както за застраховка на автомобил или дома. Но това не е така. Колата и домашното имущество работят по стандартни тарифи и издаването на полицата може да приключи в рамките от десетина минути до час.

Но застраховката живот отнема време. Необходимо е попълване на здравна декларация, лекарски прегледи, финансови документи, декларации по закона за мерките за изпиране на пари и още много други. Понякога сключването на застраховката отнема около месец от момента на първата крачка, до окончателното подписване на договора.

Застраховката Живот е като купона. Колкото повече остаряваш, толкова повече ти струва.

Всеки, който се е замислял за застраховката Живот, ще иска да знае колко тя струва.

Цената зависи от няколко фактора, които ще разгледам по отделно:

  • Възрастта на застрахованияЗастраховка живот - колко струва и как се сключва? колкото по-млад човек реши да сключи застраховката, толкова по-лесно ще премине през процедурата по сключването и ще плаща много по-достъпна премия.
  • Срокът на застраховката – колкото по-дълъг е срока на застраховката, толкова по-висока ще бъде цената. И това е естествено, с нарастване на възрастта, растат и възможностите за събитие нараства. Например една полица Живот на лице на 40 години за срок от 10 години, би струвала по-малко от полицата за същото лице за срок от 20 години.
  • Професията и здравословното състояние на застрахования. Доколко е изложен на риск в ежедневието си и състоянието на здравното досие се оказват влияние върху решението на застрахователя да поеме риска или да отхвърли сключването на застраховката или да завиши премията.

Докато подготвях статията ми попадне една мисъл, която аз лично изпитах на собствен гръб.

Застраховката Живот – по-добре 5 години по-рано, отколкото 5 секунди по-късно.

Не можеш да спестиш от застраховката живот. Можеш само да си спокоен за близките и да се наслаждаваш на живота.

Какво трябва да решиш преди да предприемеш сключването на застраховката?

Животът е многолик и предлага много предизвикателства. Затова застрахователите са предложили десетки покрития към застраховката, които могат да помогнат в труден момент.
Първия въпрос на който трябва да си отговориш преди да предприемеш сключването на застраховката е какво тя ще покрива – само рискове или ще спестяваш чрез нея. Тук бързам да ти кажа, че спестяването със застраховка става неусетно, но не очаквай парите ти да работят за теб.

Втория въпрос, на който трябва да си отговориш е дали и какви допълнителни покрития ще включиш. Тук много хора се стъписват от твърде многото възможности. В следваща статия ще ти споделя за допълнителните покрития към застраховката живот, за да можеш да не пропуснеш нещо важно.

Но професионалният съвет към теб е – не задълбавай! Избери това, което вълнува сърцето ти. Защото ти най-добре подсъзнателно знаеш какво те претеснява. Много по-добре е да имаш полица, дори базова, дори на приемлива застрахователна сума, отколкото само добрите намерения.

Ако искаш да провериш колко струва такова спокойствие на духа и гаранция за твоите любими, на разположение съм да подготвя оферта и да обсъдим подробностите. За да имам първоначална информация, моля попълни информацията тук.за да получиш оферта за застраховка живот

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
  • No related posts found.