Блог

Какво НЕ покрива застраховката Автокаско? – част II

1. Отстранените щети по автомобила, които не сте представили на оглед пред застрахователя.

Ако сте решили за своя сметка да отстраните щети по автомобила, които са били описани при сключването на застраховката, трябва да отидете на оглед при застрахователя. Носете със себе си застрахователната полица и се уверете, че са отбелязани възстановените щети по автомобила. Запазете протокола, в който са отразени възстановените щети.

Попитайте застрахователя или брокера Ви къде да отидете на оглед и какви документи да получите за да гарантирате интересите си в бъдеще.

2. Липсващи отделни части и детайли от автомобила.

Кражбата на антената, гумите, чистачките …. а понякога и на много по-скъпи детайли и възли не се покриват от застраховката Автокаско. Знаем, че е разочароващо, но това са условията.

Можете да застраховате срещу кражба единствено аудиотехника, като това трябва да бъде описано в отделна позиция в застрахователната полица.Това Ви задължава винаги да взимате падащия панел, ако имате такъв със себе си, защото само с него ще можете да претендирате за обезщетение.

Дано не се случва!

3
  Свързани публикации

Comments

 1. Alex  June 27, 2013

  Дано не се случва, ама на мен ми се случи. Никой не ми беше казал, че трябва да мина пак през застлахователя и като ме удариха на същото място си плащах сам 🙁
  Уж имам застраховка, а си платих.

  reply
  • Anelia Angelova
   Анелия Ангелова  June 28, 2013

   Съжалявам Алекс,

   Понякога ми се струва, че сключването на застраховката представлява сложна стратегическа игра. В този случай сте пропуснали ход! И се чувствате предаден. Съжалавям затова.

   reply
   • Alex  June 28, 2013

    Да, сега вече знам. Лошото е, че научаваме след като се случи 🙁

    reply

Add a Comment