Блог

Важно за застраховката за ски ваканцията!

За всеки любител на зимните спортове е ясно, че застраховката за ски ваканцията е задължителна. С оборудването, пътуването и картите за ски-пистите не свършва организацията. Тук трябва качествена полица!

Но какво значи това? Какво да не пропускаш, така че да ти се налага да плащаш много пари. От дългогодишния опит със застраховки за пътуване в чужбина, сме установили някой важни подробности, които незапознатите могат да пропуснат.

Какво може да се случи на един пътешественик в чужбина?

Всички сме уязвими и на всеки може да му се наложи да ползва следните важни и понякога скъпоструващи медицински услуги:

  • Неразположение, в резултат на грип, настинка или обострено състояние като високо кръвно или бъбречна криза. Такива случай изискват консултация с медицинско лице, а понякога престой в болница. По данни на застрахователна компания АА дневен престой в болница струва около 1500 до 3000 евро на ден.
  • Злополука. На разходка, в хотела или на пистата, на всеки може да се случи да претърпи злополука. И тогава болките и страданията се допълват с високи сметки.

Ето какво се случи дългогодишни наши клиенти, които всяка година пътуват със застраховка на ски ваканцията в чужбина. Този път завели и любимото кученце. Злополуката настъпила, когато съседски питбул прескочил оградата и нападнал домашния им любимец. Те се втурнали да спасят любимото куче, но били ухапани по ръцете! Лечението им струваше общо 3000 лева само за манипулации в извънболнична помощ. Застрахователят заплати изцяло в рамките на няколко дни!

качествена застраховка за ски ваканция

Важно! За да имаш покритие на пистата, то непременно когато сключваш застраховката трябва да обявиш пред застрахователя, че ще практикуваш зимни спортове – ски и сноуборд и това да бъде отразено в полицата.

При травма напистате е важна навременната медицинска помощ. А една злопулка може да струва доста пари. В това число се включва и репатрирането по медицински причини.

Изчисли цената с няколко клика!

Затова ти препоръчвам ако пътуваш в страна от ЕС, да сключиш полица с минимален лимит 20 000 Евро. За страните извън ЕС, колкото по-далече е, толкова по-висок лимит. Изчисли цената с няколко клика!

Към разходите за медицински услуги, тряба да ти споделя и за други неочаквани разходи. Ето кои са най-важните:

  • Спасителни разноски – Една от причините да харесваме известните европейски курорти е добрата организация и сигурността за любителите на пистите. Когато се случи инцидент в планината, спасителната служба в тези курорти работи като бърза помощ и полиция. Тя установява обстоятелствата, дава първа помощ и при необходимост стартира спасителна акция. Пак по данни на застрахователя АА, спасителни операции с хеликоптер започват от 1000 Евро, но най-често са около 7 000 Евро в зависимост от продължителността на акцията по спасяването. Затова когато сключваш застраховката за ваканцията на пистите, ти препоръчвам лимит от 10 000 Евро. Така в труден момент няма да се налага да мислиш за пари.
    Важно!Спасителните разходи не са включени в много от полиците за пътуване в чужбина. Затова когато сключваш застраховката за зимната си ваканция, не ги пропускай!ski v chuzhbina

Тук споделяме историята на наши приятели и клиенти докато на ски почивка се наложи да задействат полицата си.Това е история от нашата практика и няма художествени украси.

  • Неволно причинени щети на трети лица. В България нямаме навика да сключваме такава застраховка. Но в зимните курорти в чужбина, при инцидент, в който са нанесени материални щети или телесни увреждания, се търси причинителя и той носи отговорност. Полицата включва и неволно причинени увреждания на трети лица на пистата. В случая с кучето, собственикът на питбула веднага бе предложил да задействат полицата за отговорността му. Никой не тръгва във ваканция да прави инциденти, но те се случват и застраховка на отговорността би била от помощ.
  • Правни разноски. Да, звучат почти екзотично. Но цената на застраховката е незначителна, а разходите могат да бъдат големи. Когато имаш покритие, ще мислиш само кой да защити качествено интересите.

Това са допълнителните покрития към полицата, които препоръчвам да обмислиш, когато сключваш застраховка за зимната ваканция. Включването им се отразява незначително на цената на полицата, дават спокойствие и сигурност за качествена почивка.

Ако си предвидлив и искаш спокойна почивка, лесно можеш да я поръчш тук. Отнема няколко минути да попълниш заявката. Ето как работим. Щом получим заявката ти, ние се свързваме с теб, за да потвърдим цената и твоето желание да сключиш полица. Веднага след това получаваш линк, за да платиш застраховката си с карта и получаваш полицата и указания как да действаш ако се случи събитие по време на пътуването ти. Толкова лесно и просто е! За една истинска ваканция и да се насладиш на спусканията по пистите.

 

При всеки случай, ти желая приятен път, наслада по пистите и щастливо прибиране у дома.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
  • No related posts found.