Блог

Застраховка за ски ваканцията: Какво да не пропускате!

За всеки любител на зимните спортове е ясно, че за качествената ваканция в чужбина, застраховката е задължителна. Но какво да имате предвид при сключването на застраховката, за да не пропуснете важна подробност, която да струва много пари и неприятности. От дългогодишния опит със застраховки за пътуване в чужбина, сме установили някой важни рискове, за които Ви трябва застраховка.

Какво може да се случи на един пътешественик в чужбина?

Всички сме земни и уязвими и на всеки може да му се наложи да ползва следните важни и понякога скъпоструващи медицински услуги:

 • Неразположение,

  което да изисква консултация с медицинско лице и дори престой в болница като грип, високо кръвно, бъбречна криза и други; По данни на застрахователна компания АА дневен престой в болница струва около 1500 до 3000 евро на ден.

 • Злополука,

  на пистата, по пътя или в курорта, която изисква хоспитализация или извънболнични манипулации. Пример за злополука – дългогодишни наши клиенти, които всяка година пътуват със застраховка на ски ваканцията в чужбина, този път завели и любимото кученце. Злополуката настъпила, когато съседски питбул прескочил оградата и нападнал домашния им любимец. Те се втурнали да спасят любимото куче, но били ухапани по ръцете! Лечението им струваше общо 3000 лева само за манипулации в извънболнична помощ. Застрахователят заплати изцяло!

Безспорно, навременната медицинска помощ е важна, както и спокойствието за финансите. Но освен тях, зимната ваканция в чужбина може да бъде свързана и с други неочаквани разходи. Ето кои са най-важните:

 • Спасителни разноски

  Една от причините да харесваме известните европейски курорти е добрата организация и сигурността за любителите на пистите. Когато се случи инцидент в планината, спасителната служба в тези курорти работи като бърза помощ и полиция. Тя установява обстоятелствата, дава първа помощ и при необходимост стартира спасителна акция. Пак по данни на застрахователя АА, спасителни операции с хеликоптер започват от 1000 Евро и могат да достигнат до 5 000 – 6 000 Евро в зависимост от продължителността на акцията по спасяването. Спасителните разходи не са включени стандартно в полицата за пътуване в чужбина. Затова когато сключвате застраховката за зимната си ваканция, не ги пропускайте;

 • Неволно причинени щети на трети лица

  В България нямаме навика да сключваме такава застраховка. Но в зимните курорти в чужбина, при инцидент, в който са нанесени материални щети или телесни увреждания, се търси причинителя и той носи отговорност. Полицата включва и неволно причинени увреждания на трети лица на пистата. В случая с кучето, собственикът на питбула веднага е предложил да задействат полицата за отговорността му. Никой не тръгва във ваканция да прави инциденти, но те се случват и застраховка на отговорността би била от помощ.

 • Правни разноски

  Да, звучат почти екзотично. Но цената на застраховката е толкова незначителна, а разходите могат да бъдат големи. Когато имате покритие, ще мислите само кой да защити качествено интересите ви.

Това са допълнителните покрития към полицата, които обмислете, когато сключвате застраховка за зимната ваканция. Включването им се отразява незначително на цената на полицата, дават спокойствие и сигурност за качествена почивка.

Ако си предвидлив и искаш спокойна почивка, лесно можеш да я поръчш тук

При всеки случай, приятен път и щастливо прибиране у дома.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
 • No related posts found.