Блог

Застраховка на дома 🍀 от къде да започнеш!

Не е трудно да сключиш застраховка на дома. И е напълно достъпно. Тук споделям от какво да имаш предвид когато осигуряваш дома ти, така че да си спокоен в мирно време и сигурен при щета. Всичко започва със сключването на качествена полица.

Застраховката на дома включва повече от 15 риска, които могат да увредят или напълно да разрушат този толкова ценен актив – дома ни. И много малко средства и отговорите на няколко въпроса те делят от това да си спокоен за дома ти и ако настъпи проблем да не губиш самообладание и да не се притесняваш за пари.

Всеки дом има нужда от застраховка. Ако още не знаеш защо, тук са моите и на стотиците наши клиенти причини.

Ето как да сключиш такава застраховка на дома ти:

  • Първо трябава да решиш каква полица да сключиш,
  • След това да прецениш какви рискове да включва,
  • Да определиш в дома какво ще застраховаш,
  • Да пресметнеш стойността на имуществото в дома ти.

В това видео споделям информация за видовете полици, предлагани на пазара. От 2.30 мин започва същността, но преди това  разказвам покъртителни истории за земетресението в Турция.

Вариантите да покриеш дома си с качествена застраховка са два:

  1. Полица с лимит – Това е бюджетна полица, защото покрива щети до определения в полицата лимит. Ако търсиш икономично решение, тази полица ти гарантира срещу често срещаните събития като кражба чрез взлом и ВиК авария. Но за големите щети, оставаш непоркит. Такава полица, въпреки икономичната цена, НЕ ти препоръчвам за дома, в който живееш. Цената на тази полица е най-голямото йэпредимство. Напоследък често срещам реклама на такива полици, в които е упомената само цената. Да си купиш застраховка само заради цената не е добро решение.
    Това не значи, че не е подходяща за имот в провиницията или второ жилище. Но ако избереш да сключиш такава полица, винаги огледай лимитите по видове имущества.
    Големият недостатък на тази полица е че няма да те предпази от големите опасности – пожар, земетресение и наводнение от придошли води. Затова помисли дали икономията от 20 до 40 лева няма да излезе твърде скъпа при опустошително събитие, каквото е земетресението, пожарът или злоумишлените действия.
  1. Застраховка на възстановяване. Полицата се сключва на стойността, на която ще можеш да възстановиш дома си при застрахователно събитие. Застрахователите са определили, че най-ниската стойност на която можеш да застраховаш апартамент в София по тази полица е 800 лева на кв. м. Веднага ще забележиш, че има разлика в пазарната цена на имотите в София. Но това е минимумът под който не можеш да си закупиш тази по-комплексна полица. Ти можеш да застраховаш апартамента си на по-висока стойност – най-добре знаеш какво си инвестирал в него. Но за да не плащаш излишно, извади от тази стойност цената на имота, пазарните колебания и други фактори.

Преимуществото на тази полица, че тя покрива както малките и чести щети, но и големите опустошителни събития. Ако това е твоето решение, виж какво трябва да знаеш за тази полица ти тук.

застраховка на дома всичко важно, което трябва да знаеш

И бонус съвет от мен. Ако имаш ипотека, то ти си длъжен да сключваш застраховка по силата на договора с банката. Моята препоръка към теб е – не оставяй тази ценна и важна работа в чужди ръце. Защото банката ще направи качествена полица, но тя следи само своя интерес. Тук споделяме какво пропуска да направи банката за застраховката на твоя дома.

Затова месец преди да изтече полицата ти, прегледай я и реши какво ще бъде „по мярка“ за твоя дом. И може да се изненадаш, от подобрение в цената. Остава само да изпратиш полицата на банкерите си, за да не те застраховат е те. В следващата статия ще ти кажа какво да не пропускаш, когато сключваш застраховката на дома ти.

Да осигуриш дома си означава да си отговориш на няколко въпроса и да направиш най-доброто за теб и любимите ти хора. Ако имаш нужда от съвет или въпроси, на които още търсиш отговори, свържи се с нас! Защото вярваме, че всеки дом има нужда от качествена застраховка, сме на разположение на всеки, който иска сигурност за дома.

Разгворът е безплатен и неангажиращ, а ще споделим всичко, което сме натрупали като опит с теб за повече от 20 години. Свържи се с нас тук. За да ще имаш качествена полица и наслаждаваш спокойно с любимите ти хора в дома т.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации