Блог

Всеки дом има нужда от застраховка. Защо?

Домът е безценен актив. Той определя твоето настроение, увереност, стабилност всеки ден. Това е твоето място на сигурност и спокойствие. Както и една от най-скъпите ти инвестиции на усилия и средства – да го откриеш, изплатиш, ремонтираш и направиш красив по твоите собствени представи.

Всеки дом има нужда от застраховка. Убедена съм в това, благодарение на опита ми в застраховането и защото 20 години сключвам застраховка за дома си.

Не разбирам хората, които оставят на произвола на съдбата този толкова ценен актив.

Защо мисля така, ли?

Защото живеем в претъпкани с автомобили градове, в големи сгради, които събират хора със разнородни разбирания, морал и отговорност. Не, целта ми не е да те изпълвам със страхове. Целта ми е да те приканя да оцениш важните за теб неща. Навреме!

Ето няколко факти, които си струва да знаеш:

  • Битови пожари, които изискват намеса от пожарната се случват средно 2 пъти на ден в София.
  • Достъпа до мястото на събитието често е затруднен и дори невъзможен.
  • Освен щети в мястото на възникване, битовият пожар и последиците от гасенето му нанасят много щети в съседните апартаменти.

Рискът „Пожар“ е опустошителен! Няма по-тъжна и покъртителна гледка от опожарен дом.

Друг риск, който ме тревожи и включвам в полицата си е „Земетресението“.  И винаги си пожелавам да познавам този риск само на теория. И още много опасности са включени в покритието на застраховката за дома сред които градушка, щети от ВиК аварии, наводнение, кражба чрез взлом и други като например щети нанесени на съседите! И ти вероятно държиш на точните отношения със съседите. С качествена застраховка, ако случайно причиниш щети на съседите си, ти няма да плащаш за тази грешка, а тя ще бъде покрита по полицата ти.

Да, застраховката не може да ти спести неприятностите и изпитанията. Но застраховката прави голямата разликата по две причини:

  • Със застраховката не си безсилна жертва на обстоятелствата, ако настъпи изпитание.
  • Застраховката изисква да се събереш и да действаш – да осигуриш интересите си, докато други гледат вцепенено в загубата си.

Установих и още нещо в годините – Когато не мислиш за пари, се възстановяваш много по-бързо!

И тук искам да спомена най-ценното преимущество, което дава застраховката на дома -спокойствието на духа. Да използваш енергията си за нещата, които зависят от теб, да си спокоен и сигурен за ценните ти активи, ти дава допълнителна сила.

Нашите клиенти от години подновяват застраховката за дома си без колебания, защото застраховката дава много повече, отколкото струва. Толкова е достъпно, че често клиентите ме питат – „това  цена на месец ли е“?  Не, това е цената на година. Година на спокойствие и сигурност за там, където сърцето ти си почива  и  зарежда.

Ако си стигнал до тук, вече знаеш колко е важно да осигуриш дома си. Има тънкости, които е добре да имаш предвид за да получиш пълно покритие на оптимална цена.

Описахме ги тук:

Виж нашите съвети за качествена застраховка при оптимален бюджет и покритие

Твоите действия определят твоята сигурност. Не се колебай. Осигури си я навреме.

Ако и ти смяташ, че всеки дом има нужда от застраховка, тук лесно, бързо и достъпно можеш да сключиш застраховката си. 

0
  Свързани публикации
  • No related posts found.

Add a Comment