Блог

Полица за дома без да харчиш излишни пари 🍀

Качествената полица за дома не струва много пари. Когато питам клиентите ми, които сключват застраховка за домовете си, защо го правят, повечето казват – „Защото така трябва. Това е въпрос на отношение към себе си и близките ми.“

Ако и ти така чувстваш нещата, за теб съм приготвила няколко важни съвета, които ще ти помогнат да сключиш точната полица за твоя дом и при това без да плащаш излишни пари.

Всеки дом има нужда от застраховка. Виж защо…

Без да губя повече време преминавам към нещата, които трябва да имаш предвид, когато сключваш застраховката на дома. И бързам да те успокоя – не е трудно! Въпреки, че качеството  на застраховката се разбира едва при настъпване на събитие, важно е сега да вземеш правилните решения.

Изборът на правилната полица не е по-сложен от всяка друга покупка. Трябва да вземеш решение по няколко важни точки.

Първо трябва да решиш защо си купуваш тази застраховка. На пазара се предлагат два вида полици за дома – лимитни или на база обезщетение. На този етап трябва да решиш за купуваш полицата –  за малките щети или и при голямо разрушително събитие. Пакетната полица е икономична, но покрива частично дома ти.

Аз лично винаги избирам индивидуалното покритие. За мен то е по-изгодно по няколко причини – застраховам дома си така, че ако настъпи събитие да получа сума, с която да възстанова дома си. И така цената, на това което избирам е незначително по-висока от пакетната полица, но с много по-добри характеристики.

Още как да избереш правилната полица за твоя дом, можеш да прочетеш тук.

Второ, трябва да избереш срещу какви рискове искаш покритие. Застраховката на дома предлага различни възможности за покрити рискове. Всяка компания има около комбинации на покрити рискове, които предлага. Обичайно са три пакетите – базов, стандартен и цялостен.

За мен най-важно е да осигуря дома си срещу катастрофичните рискове – тези, които биха поставили мен и семейството ми на изпитание. И знам, че в основното покритие е пожара, а земетресението в най-пълния. Винаги включвам земетресението и се надявам никога да не го ползвам!

Още нещо искам да ти напомня да не забравяш, когато плануваш полицата си. Това е покритие за щети на трети лица! Държа на добрите и коректни междусъседски отношения. И не желая да се притеснявам за опасността, а още повече да плащам за неволни грешки. Цената на такова покритие от 10 000 лева струва от 2 до 10 лева на година. Задължително го включвам.

Какво НЕ покрива полицата на дома ти, можеш да прочетеш тук.

Последно – трябва да избереш какво в дома ще застраховаш. Сега избираш какво в дома си да предпазиш.

Две са основните категории имущества в дома ти, когато става дума за застраховката:

  • Недвижимо имущество – това е сградата и прилежащите инсталации и всичко трайно прикрепено към нея – гипсокартони, мазилки, настилки, прозорци и врати.
  • Движимо имущество – всички останали вещи в дома ти – кухненско оборудване, легла, килими, завеси, дрехи, електроника.

Как да не подцениш някое важно имущество? Препоръчвам за основното ти жилище да имаш покритие и за движимите вещи. Човек неусетно влага много пари там. А те в труден момент са от първа необходимост. Трябва да знаеш също, че електрониката, произведения на изкуството или други ценни предмети могат да се осигурят срещу кражба чрез взлом, но трябва да отчиташ изискванията на застрахователя, за да не се получи разминаване в очакванията.

Ако искаш да знаеш важните подробности за застраховката домашно имущество, виж нашето Пълно ръководство за сигурността на дома тук. 

Това са най-важните три избора, които да направиш при сключването на качествена застраховка на дома ти.

Ако имаш нужда от нашето съдействие, за да сключиш качествена полица на дома ти, свържи се с нас тук.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации