Блог

Авария в апартамента по време на карантина🍀

Днес споделям история, в която всеки може да попадне. Най-разпространената щета по застраховката на домашно имущество е ВиК авария в апартамента. Но не само – авария в съседи или общи части също. Такава щета няма да ви изложи на житейско изпитание, не струва огромни пари, но е свързано с отношенията със съседите. А това може да бъде много натоварващо.

По време на карантината ми се обади една наша дългогодишна клиентка – Фани. Беше притеснена. Защото в общите части в блока имаше ВиК авария и щета в банята й. Тя беше отчаяна от незаинтересоваността от съседите й. Помоли да съдействам за завеждане на щета, което ние считаме за задължение спрямо коректните клиенти. Заведох щета и сега, няколко месеца по-късно, когато тя дойде в офиса я помолих да ми разкаже как е преминала през събитието. Доволна ли е от реакцията на застрахователя и обезщетението?

  • Доволна съм. Казвам си честно, изобщо не очаквах. Искам да ви се извиня за емоциите, когато ви се обадих. Но, изведнъж се оказа, че тече само при мен. Всички съседи нямаха проблем. И никой нямаше желание и не искаше да направи нещо.

А какъв беше проблемът? Как се развиха нещата?

  • Вертикалният щранг минава в стена. Ние сме по три апартамента на етаж, аз съм среден. Над мен има още един етаж. Течеше някъде около 60-70 см. над плочата на горния етаж. Там отдавна е мокрело, но не достигаше до моя апартамент. Но в един момент започна теч при мен и постоянно се увеличаваше. Започнах да събирам около четвърт кофа на всеки дванадесет часа. След това стана повече от половин кофа да изхвърлям всяка вечер и сутрин. Това ме притесняваше.

А съседите – на един плочките му били не знам до къде. Друг си преместил водомерите, трети се боеше от Ковид и казваше, че „баш сега не е моментът“. Но моментът по тази логика нямаше да настъпи.

Да, и моето наблюдение е, щетите в апартамента не питат. Не се интересуват има ли карантина, ще създадат ли неприятности и има ли майстор, който да свърши работа. Щетите в дома идват без предупреждение, в най-неудобен момент.

  • Решението дойде от едно момче от партера. Той намери майстори, които да свършат работата без да разбиват чуждите бани. Аз бях готова да платя лично операцията и после да мисля как да се оправям със съседите. Дойдоха майсторите и го оправиха за един ден.

А застрахователите? Адекватни ли бяха? Дойдоха ли?

  • Дойдоха много бързо. Учудващо. Снимаха, описаха, подписаха. Платиха невероятно бързо. И съм невероятно благодарна. Знаете ли, не толкова заради парите, а за отношението. Аз от много години си застраховам апартамента, преди да започна да работя с Вас. Защото под мен имаше една жена, която почина. Тя беше алкохоличка и събираше непрекъснато компании и много се страхувах да не ни запали. И си мислех „Какво ще правя?“ И тогава реших да се застраховам. Досега никога не бях ползвала полицата си.

Да, застраховките на дома са от тези, които пожелавам никога да не ползваш. Но винаги идва момент, в който предвидливостта се отплаща.

  • В цялата ситуация със застраховката си възвърнах надеждата.

А майсторите?

  • Те си търсеха работа. Дойдоха три фирми. Накрая взех сама решението и избрах фирмата. Докога да чакам? Нямах представа до кога ще продължава това с Ковид.

Трудно ли е да сключиш застраховката на дома? Не, тук споделяме всичко важно за полица на дома, която ще ти гарантира спокойствие в мирно време и сигурност при щета.

А застраховката? Как потече процеса?

  • Сигурно нямаше да се сетя да предявя претенция. През ум не ми дойде. Една приятелка! Обади ми се една приятелка и започнах да й се жалвам. Тя ми каза – „Фани защо не си се застраховала? На мен парното ми протече и ми платиха за нула време“ Застраховала съм се!

Смеем се с Фани, че следващия път като види приятелката да я почерпи и от нас. Но дори на нас, които от двадесет години се занимаваме със застраховане, ни се случва да не се сетим за застраховката, когато настъпи събитие в нашия живот. Затова вече двадесет години имаме асистънс  телефон, на който винаги когато нашите клиенти имат съмнения могат да се свържат с нас и да проверят покритието си.

Ако си стигнал до тук, сигурно се питаш колкоНа този линк можеш да изчислиш цената на качествената полица за дома ти струва застраховката на дома? Тук лесно можеш да изчислиш цената на качествената полица. Виж калкулатора, който направихме за хора като теб.

 

 

 

А ако  имаш въпроси или желаеш да получиш индивидуална оферта, свържи се  с нас на посочените телефони. Разговорът не те задължава, а ще знаеш каква полица ще бъде най-добра гаранция за дома ти.

Свържи се с нас за застраховка на дома

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации