Блог

Какво да знаем за застраховките, когато избираме новия си автомобил? – част I

Покупката на нов автомобил сложна комбинация между чувство и разум. Често сърцето ни тупти в определена посока. Понякога напълно нелогична. Особено при нас жените! Но изборът на автомобил е свързан с удобство, сигурност и разходи.

Независимо как ще изберете бъдещия си автомобил с повече чувство или разум, добре е да знаете какви разходи свързани със застраховките ще ви очакват.

След като сте договорили цената – за нов или употребяван автомобил е добре да знаете какви ще са постоянните ви разходи – всяка година!

1. Застраховка Гражданска отговорност. Можете лесно да я пресметнете тук https://www.viara-ins.com/kalkulatori/kalkulator_grajdanska/

Определящо за цената е къде ще управлявате автомобила – на територията на България само или възнамерявате да пътувате в други страни с него. Първия случай ще ви излезе по-евтин, но тогава никога никога не предприемайте пътуване в чужбина без да сте доплатите разширеното покритие.

2. Застраховката Автоскаско. Какви са предимствата, които застраховката Автоскаско ви дава можете да прочетете тук https://www.viara-ins.com/produkti/za_avtomobila/kasko/.

Ако сте убедени в необходимостта от застраховката, е добре да знаете цената й. Както и факторите, които я определят. А те за българския пазар са най-вече стойността на автомобила. Цената на застраховката е процент от тази застрахователна сума. Следват остъпките и надбавките. Ако желаете да определите с приблизителна точност цената на застраховката автоскаско, попълнете запитване тук https://www.viara-ins.com/zajavki/zajavka_kasko_grajdanska.

И все пак трябва да знаете няколко важни факта и звън това правило – четете в част II …

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации