Блог

Сигурността на бизнеса ти в интернет – виж как да си го осигуриш!

Живеем в ново време с нов начин на работа – от дома и в дигиталното пространство. Залисани да свикнем с новата програма – да съвместяваме домакинската с офисната и новия стил на обличане – официална пижама, е възможно да пропускаме нещо важно. Сигурността на данните и бизнеса.

Няма как да не се случва и на теб! Аз получавам седмично по 3-4 имейла с награда, наследство или друга придобивка, която би решила всичките ми финансови проблеми. Само да изпратя личните си данни или да отворя този имейл. Така наречените фишинг атаки или на местен жаргон – ловене на шарани!

Но и още нещо се забелязва в тези имейли – освен подобрението на българския език, наградите или заплахите, поводът за контакт става все по-изобретателен и интригуващ. Последните примамки идват като призовка от КАТ или постановление от НАП, което би провокирало към желаното действие почти всеки неподготвен или притеснен потребител.

Вижда се, че зад такива дейности стоят организации, които разполагат със средства, технологии и възможности.

Ето фактите по данни от поредица репортажи на Даниела Наплатанова от БТВ:

⚡ Фишингът е причина за 90 % от пробивите на данните;
⚡ Опитите за атаки с фишинг са се увеличили със 65% през последните години;
⚡ Всеки месец се създават около 1.5 млн. фишинг сайтове /Webroot/;
⚡ 13 млрд. САЩ дол. са щетите за миналата година от компрометиран бизнес имейли /FBI/

Тази все по-добре организирана престъпност е все по-силна и подготвена.

Експертите по киберсигурност казват, че има създаден профил на предпочитаната жертва – мъж на 30-50 години, управител на бизнес, с кредит или лизинг, шофиращи леко безотговорно и гледащ филми за възрастни.

И нова тенденция се наблюдава – използването на технологиите от кино индустрията за да се преправят гласове, да се промени образ в дигитална комуникации…. Не, няма да стане нито по-лесно, нито по-сигурно.
Мисля, че картинката е ясна. Въпреки, че мен лично ме свари неподготвена мащабността на горната информация. Не си давах сметка, че интернет дава възможности, но и крие сериозни рискове.

Решението е в превенцията и киберобразоването. И тъй като моята специалност е застраховането, ще ти споделя една възможност да осигуриш бизнеса си точно срещу такива финансови загуби. Продуктът е предназначен за малък и среден бизнес и се предлага се с две възможности за обезщетение – лимит от 50 000 и от 100 000 Евро.

Ето какви ситуации покрива:
✅ Неразрешен достъп (пробив) до компютърната система на дружеството при работа от офиса и от вкъщи, което води до разкриване на лична и корпоративна информация;
✅ Неоторизирана промяна на данните, вкл. унищожаване на данни;
✅ Атака за отказ на услуга (DoS атака) – съзнателното прекъсване или увреждане на услуга или комуникация;
✅ Дистрибутирана атака за отказ на услуги (DoS атаки) с използване на бот нет;
✅ Създаването и разпространението на зловреден софтуер (например, вируси, червеи, троянски коне);
✅ Административно разследване на Комисия за защита на лични данни;
✅ Киберизнудване за откуп.

Процедурата по сключването е лесна и бърза. Можеш да получиш решение веднага. Разбира се, има мерки за сигурност, които трябва да бъдат прилагани, за да може да бъде в сила покритието.

Ако сигурността на бизнеса ти в интернет е важна за теб и такава застраховка представлява интерес, попълни контактната форма и ние ще се свържем с теб, за да обсъдим условията и да предоставя допълнителна информация.

Свържи се с нас

Желая ти здраве и сигурност онлайн и офлайн.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации