Блог

Първият въпрос, на който да си отговориш за качествена полица на дома

Вече много пъти споменавам, че сключването на застраховка на дома е лесно и достъпно. В същото време дава покритие срещу много опасности, които могат да увредят или напълно да разрушат този толкова ценен актив – дома ни. И само застраховката прави разликата от това да живеем спокойно живота си с любимите хора или да бъдем без дом.

Всеки дом има нужда от застраховка. Ако още не знаеш защо, тук са моите и на стотиците наши клиенти причини.

Каква полица да избереш за дома ти така, че да не плащаш излишни пари и в същото време да си осигурил качествено покритие? Застраховка, която да те освободи от притеснения в ежедневието и да бъде твоята защита при неблагоприятни събития.

В поредица от няколко публикации, ще ти споделя стъпките, които да следваш, за да сключиш качествена полица на дома без да плащаш излишни пари. Тук можеш да видиш трите най-важни въпроса, на които да си отговориш преди да подпишеш полицата на дома ти.

Първият въпрос, на който трябва да имаш отговор когато сключваш застраховката на дома е – срещу какви ситуации искаш да имаш защита на дома. И вариантите са два:

  1. Полица с лимит – Това е бюджетна полица. Ако търсиш икономично решение. С тази полица си гарантиран срещу често срещаните събития като кражба чрез взлом и ВиК авария. Като казвам авария, искам да споделя с теб, че се покриват – авария в дома ти, авария в съседи и в общите части, които са увредили твоя апартамент.

Преимуществото на тази полица е, че  е икономична. Напоследък често срещам реклама на такива полици, в които е упомената само цената. Да си купиш застраховка само заради цената не е добро решение. Това, че полицата е икономична, не означава, че не може да бъде качествена. Препоръчвам ти да прегледаш покритията и лимитите. Винаги можеш да оптимизираш полицата без да плащаш повече.

Големият недостатък на тази полица е че няма да те предпази от големите опасности – пожар, земетресение и наводнение от придошли води. Защото застрахователят ще те обезщети само до определения лимит. Затова помисли дали икономията от 20 до 40 лева няма да излезе твърде скъпа при опустошително събитие.

  1. Застраховка на възстановяване. Полицата се сключва на стойността, на която ще можеш да възстановиш дома си при застрахователно събитие. Застрахователите са определили, че най-ниската стойност на която можеш да застраховаш апартамент в София по тази полица е 700 лева на кв. м. Веднага ще забележиш, че има разлика в пазарната цена на имотите в София. Но това е минимумът под който не можеш да си закупиш тази по-комплексна полица. Ти можеш да застраховаш апартамента си на по-висока стойност – ти най-добре знаеш какво си инвестирал в него. Но за да не плащаш излишно, извади от тази стойност цената на имота, пазарните колебания и други фактори.

Преимуществото на тази полица, че тя покрива както малките и чести щети, но и големите опустошителни събития. Ако това е твоето решение, виж какво трябва да знаеш за полицата ти още тук.

И бонус съвет от мен. Ако имаш ипотека, то ти си длъжен да сключваш застраховка по силата на договора с банката. Моята препоръка към теб е – не оставяй тази ценна и важна работа в чужди ръце. Виж защо Ти трябва да сключваш застраховката на дома ти. Затова месец преди да изтече полицата ти, прегледай я и реши какво ще бъде „по мярка“ за твоя дом. И може да се изненадаш, от подобрение в цената. Остава само да изпратиш полицата на банкерите си, за да не те застраховат е те. В следващата статия ще ти кажа какво да не пропускаш, когато сключваш застраховката на дома ти.

Да осигуриш дома си означава да си отговориш на няколко въпроса и да направиш най-доброто за теб и любимите ти хора. Ако имаш нужда от съвет или въпроси, на които още търсиш отговори, свържи се с нас! Защото вярваме, че всеки дом има нужда от качествена застраховка, предоставяме 15 минутна безплатна консултация, на всеки, който иска сигурност за дома. Консултацията не е обвързваща с покупка. А тук можеш да я заявиш.

Така ще имаш качествена полица за да се наслаждаваш спокойно с любимите ти хора на твоето най-сигурно място.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации