Блог

Застраховка Каско електрически автомобили 🍀

Електрическите автомобили вече са част от трафика и трябва да признаем, че тази нова технология навлиза в ежедневието с голяма скорост. А с това върви въпросът и за застраховката Каско на електрически автомобили. В САЩ продажбите регистрират ръст от 46 % до май през 2022 спрямо същия месец на 2021.

Основните мотиви хората да залагат на тази технология са:

 • Растящите цени на електроенергията.
 • Желание за чиста природа.
 • Любов към новите технологии.

В света на застраховането, технологията беше приета с предубеждения. Тръгнаха слухове, че застраховката на електрическите автомобили ще бъде по-скъпа в сравнение с тази на стандартните. Като основание, застрахователите изтъкваха:

 • Възможността при произшествие да бъде увредена батерията – най-скъпата част в автомобила.
 • По-скъпи резервни части заради новата технология
 • Тест на един от водещите застрахователи АХХА на поведението на Тесла, показваше самозапалване на батерията при краш тестове. Много скоро, застрахователите трябваше да поднесат извинение към производителя Тесла поради допусната грешка при самото извършване на теста. Технологията беше приета.

Ако си от хората, които се заглеждат в електрическите автомобили, ето малко информация за застраховката, която да имаш предвид:

 • Обикновено това са нови автомобили, а автомобилите до 4 години от производството имат право да бъдат ремонтирани в официален сервиз с възлагателно писмо от застрахователя. Просто провери дали застрахователната компания има сключен договор с доверения сервиз.
 • Самоучастие! Някой компании предлагат покритите в процент от застрахователната сума. За тези автомобили на стойност над 100 000 лева, това самоучастие може да се окаже твърде висока сума. Гледай внимателно и прецени дали си готов да го покриваш.
 • Има ли марката представителство в България? И предлага ли застрахователя условия за ремонт в чужбина? Разходите за транспорт също могат да се окажат големи. Непременно провери какво е включено.
 • Сключването на застраховките при нов внос. Често се случва, собствениците да изберат нов внос и да съчетаят получаването с разходка из Европа. Застраховката в определени компании може да се сключи в ограничено покритие още от чужбина. Но и това трябва да се обсъди ако се налага.

Освен това е добре да имаш предвид и мястото за оглед при щета. В тази статия сме посочили точно тази информация.

Надявам се, че ако си избрал електрически автомобил тези въпроси да са ти полезни за добрата застраховка.

Ако искаш да знаеш всичко важно за застраховката на автомобила, започни с трите най-разпространени грешки. И се абонирай за бюлетина ни. Споделяме само полезна инфромация.

Застраховката Автокаско

🧭 Знаеш ли какво покрива?
🧭 Какво да правиш при произшествие на пътя?
🧭 В какъв срок да уведомиш застрахователя?
Не се притеснявай ако не знаш. На точното място си!
Виж кои са 3-те най-често допускани грешки при застраховка каско, които водят до откази и разочаование.
И проследи поредицата от имейли с още тънкости, които сме установили в 20 годишната ни практика.
Заяви интерес по-долу! Без ангажименти и само полезна информация!

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
 • No related posts found.