Блог

Каква цена застраховка на дома?

През пролетта на 2018 една история ни разтърси. В магазин за перилни препарати в гр. Сандански, неизвестни лица хвърлят коктейл Молотов и предизвикват пожар. Магазинът се намира на партера в кооперация. Пожарът опустошава домовете на 40 семейства и оставя повече от 80 човека без дом. За нас не беше изненада, че по информация от медиите, никой не е имал застраховка за дома. Каква цена застраховка на дома е нужна, за да я сключваме?

Гледам снимките с горчивина. Мисля си какво ли означава да започнеш живота си от начало? Да останеш без покрив? Без никакви вещи и уреди и да трябва да вложиш стотици левове  в ремонт.

И всичко това, допълнено с усещането да си жертва на чужди действия. Защото в този случай, предварителните данни говорят за умишлен палеж в търговското помещение на партера. Повече от сто човека остават без дом и им се налага да вложат огромни усилия, средства и търпение за да се възстановят.

Не се въздържах и реших да сметна цена застраховка на дома за един апартамент 70 м2 в гр. Сандански.

Цената на застраховката на стандартен апартамент в гр. Сандански,

  • апартамент 70 м2 в при застрахователна сума 50 000 лева,
  • обзавеждане за 13 000 лева и
  • електроника срещу кражба за 2 600 лева
  • щети на съседите до 10 000 лева
  • струва за ЕДНА ГОДИНА – 115 лева!

В тази цена застраховка на дома включва и седем нощувки. Да, ремонтът и възстановяването на дома ще отнеме време, но е добре когато човек има време да се опомни, да претегли ситуацията и да намери разумно решение.

И усещането не е да си жертва. Не, просто трябва да планираш стратегически и да действаш, защото ще бъдеш обезщетен в срок. И си за пример на всички, които те обичат и разчитат на теб.

Много често, когато клиентите ни чуят цена застраховка на дома питат дали това е цената на месец. Затова ще го кажа пак  – това е цена на застраховка на дома за една година. И тази премия може да се разсрочва на удобни вноски.

Моята гореща препоръка към теб е – Не отлагай! Едно такова събитие променя съдби.

Тук споделяме най-важните неща за качествена застраховка на дома.

А ако имаш въпроси, свързани със застраховката на дома, попитай ни. Ние ще отговорим въз основа на дългогодишния ни опит и практика.

За да си спокоен за дома ти, за да имаш качествена полица без да плащаш излишни пари.

 

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
  • No related posts found.