Блог

🍀 Спокойствие за дома по празници

С подготовката за празниците и в очакване на срещите с любими хора, не забравяй да помислиш как да си осигуриш спокойствие за дома. Защото, когато тръгваш на път и оставяш жилището си без надзор се случват неприятни изненади – като аварии и кражби. А е наистина много неприятно да се прибереш у дома и да завариш опустошено жилището ти. Спокойствието за дома е достъпно в няколко стъпки.

В тази статия, ще ти обърна внимание на нещата, които можеш да направиш за да осигуриш спокойствие в дома за теб и семейството ти по време празниците. Но бързам да ти кажа, че най-добрия съвет е да имаш застраховка на дома.

Ако искаш да чуеш историята на колегата Петър, който след Коледните празници завари дома си обран, натисни тук.

Застраховка на дома - кражба чрез взлом

✔️Всички в семейството ти, бъдете особено предпазливи преди празниците! Десетина дни преди празничната ваканция, крадците си набелязват целите и правят проучвания. Често чувам съвети да не се хвалим в социалните мрежи когато пътуваме, но моето мнение, че крадците правят проучването си на терен. Намират начин да влязат във входа предварително, да отидат до апартамента и да огледат как е обезопасен, за да бъдат подготвени за акцията.

✔️Бъди предпазлив винаги! Друго нещо, което съм забелязала е че много пъти информацията за обезопасеността на имота се предоставя от някой, който е имал работа в дома ти. Вече съм споделяла, че в предишното ми жилище преживях няколко обира. Когато в последствие говрех с клиенти, които също са имали кражба в дома, сме споделяли усещането, че информацията за обира е тръгнала от някой, който е имал работа в дома – майстор, доставчик, техник. Моята препоръка е – работи с доверени майстори и смени патрона след като ремонта приключи!

✔️Спри водата. Най-разпространената щета при застраховката на дома е ВиК аварията. Където и да е настъпила – в общите части, в съсед или в застрахования апартамент, тя е покрита! Но при всички случаи едва ли мечташ да завършиш празниците с бърсане и гребане на вода. В такива моменти, ако си бил предвидлив да сключиш застраховка на дома ти, застрахователят ще ти плати разходите за ремонта. А и ти няма да се чувстваш жертва на чужда небрежност, своя грешка или престъпен умисъл!

✔️Не оставяй пари и скъпоценности в дома, ако той не е обезопасен добре! Като казвам добре обезопасен, имам предвид да има инсталирана охранителна техника, свързана с охранителна служба. Ако нямаш такава охрана, препоръчваме да занесеш скъпоценностите някъде на сигурно място за времето на пътуването, независимо дали имаш застраховка. И ако домът ти не е обезопасен, както вече споменахме, не дръж на едно място пари, оригинални нотариални актове и ценни документи. Само може да ги изгубиш и с това да си навлечеш допълнителни ядове.

Между другото, качествените полици на дома покриват и разходите за изваждане на дубликати.

Виж истоията на Петър, след като обраха апартамента по време на коледните празници. Петър имаше застраховка на дома.

Изплащане на застрахователно обезщетение при кражба в дома

✔️Внимавай като избираш застраховката на дома ти! Много пъти съм говорила за лимитните полици, които изглеждат много примамливи поради това че са доста евтини. Но такива полици покриват щети до определен лимит, а парите и бижутата са специално изключени. Но има полици, при които можеш да застраховаш ценности в каса. Затова, когато избираш, изберай внимателно! За да не се окаже, че си сключил застраховка, но не тази която на теб ти трябва.

Застраховката на дома е напълно достъпна. И веднъж започнеш ли да сключваш полицата си, ще го правиш винаги. Усещането да имаш застраховка на дома е много приятно.

Сигурно се чудиш колко струва една добра полица на дома? Виж с няколко клика колко струва полицата, която ние си сключваме за нашите домове.

Спокойствие за дома - Калкулатор застраховка на дома

А ако имаш нужда от консултация, въпроси или искаш издаване на полицата, ние сме на разположение с двадесетгодишния ни опит хиляди сключени застраховки на дома и стотици щети, при които сме превели клиентите ни през процеса, така че да се чувстват сигурни в мирно време и спокойни при щета.

Свържи се с нас навреме!
Свържи се с нас за спокойствие за дома. Застраховка за дома

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
  • No related posts found.