Блог

При тежка диагноза е нужна подкрепа.

Тежка диагноза идва и в хубав ден. Свеж и слънчев ден, в края на лятото. В двора на Онкологията цари спокойствие и тишина. Само в далечината се чуват преминаващите по булеварда автомобили. Слънцето грее ярко, дърветата и тревичките имат толкова зелен, чак заслепяващ цвят. Небето е ярко синьо. Сякаш някой е променил настройките на картината – засилил контраста и цветовете като в рекламна брошура.

Мария седи на пейка в двора на Онкологията с наръч документи и гледа безучастно картината. От време на време преминават хора с бели престилки, тръгнали към кафето и хора в болнични халати и придружители им.

Нищо не я докосва в този момент.

История с тежка диагноза можеш да прочетеш тук.Сашка Васева, тумор в мозъка, критични заболявания, животозастрашаваща диагноза

Преди минути Мария е чула тежка диагноза – рак! Докторът й го каза любезно, но и доста служебно. Каза й някакви номера на кабинети, които трябва да посети. Но от това тя нищо не запомни. Новината така я блъсна в главата, че единствено чуваше бучене. Гледа как устните на доктора изговарят нещо, но нищо не достига до съзнанието й.

Стотици въпроси крещят в ушите й.

  • Истина ли е това?
  • Защо на мен точно? Какво съм направила?
  • Защо точно сега? Имам толкова много неща да направя. Плановете ми, мечтите?!

Миг по-късно определени мисли започнаха да придобиват по-конкретен смисъл. Горчива болка я задави. Новото й бъдеще придоби очертания.

  • Часове чакане пред лекарски кабинети, всеки ден.
  • А парите – да, всичко ще струва пари и то без да може да работи, както досега.
  • Незнанието към кого да се обърне – кой е лечителят? Кой е човекът, който ще ми даде шанс?

В съзнанието се върнаха картините от отделението – доста мизерна обстановка и почти усети миризмата на тежки медикаменти и плът.

Несигурността. Енергията й изчезваше още при мисълта, че ще се клати сред хилядите неизвестни, докато търси верния път за оцеляване. Неизвестни. Хиляди неизвестни се настаниха на пейката до Мария и я гледаха вторачено.

В този момент сякаш някой я изрита силно в корема. Тя се преви от болка. В съзнанието й се появи образа на децата. Мисълта, че ще я виждат нейната немощ и несигурност още повече я огорчи. Очите на Мария за първи път се изпълниха със сълзи.

Всеки по различен начин преживява новината да чуе страшната диагноза рак, но такава история се случва всеки ден с десетки хора. И за всеки един от тях стоят тези три най-важни въпроса:

  • Как да съм сигурен в диагнозата?
  • Как да намеря най-добрите специалисти?
  • От къде пари за лечението?

Дори за хората, които имат отговор на тези въпроси, предстои тежка битка с тежка диагноза. Но спокойствието диагнозата да бъде проверена от световноизвестни специалисти, лечението да бъде проведено в една от трите от най-добрите клиники в света и парите за лечението да са осигурени, правят шансовете за лечение големи.

Ако искаш да знаеш подробности за такъв продукт навреме, в тази статия споделяма всичко важно.За диагноза рак е нужна подкрепа

Мария извади телефона от чантата си. Време беше да се чуе с най-важните хора. Но най-първо брокера. Тя има застраховка, която да покрива такива ситуации. Предстои й дълга борба с неясен противник, но за неин късмет, тя има добър съюзник на своя страна – застраховка за критични заболявания. В този труден момент Мария няма да бъде сама и пътят е начертан от професионалисти.

Обади ми се. Казах й – трябва да преведем документите и да чуем второ лекарско мнение от изтъкнати спациалисти. Ако диагнозата бъде потвърдена, ще получи предложение да се лекува в три водещи клиники, най-добрите в областта и застрахователят ще заплати напълно разходите за лечението.

За Мария картината постепенно придоби по-реални очертания.

Събра документите от пейката. С натежало сърце се изправи и въздъхна. Но миг по-късно, тя изправи глава си и приглади блузката си. Да, решението е в ръцете на висшата сила. Докато го разбере, тя ще се бори с всички сили и средства и ще бъде пример за децата си.

Още за продукта, можеш да научиш тукЗастраховка срещу диагноза рак за семейството.

 

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
  • No related posts found.