Блог

Кой е най-добрият финансов съветник?🍀

Контролираш ли финансите си? Спестяваш ли за бъдеше? Кой е твоят най-добър финансов съветник? Някой от въпросите и мен ме хваната неподготвена, когато започнах да проучвам инвестиционните застраховки. През последните години много хора избраха да сключват такива договори, които да им гарантират средства след 15-20 години!

И прочуването ми беше свързано първо със срещи със застрахователни брокери, които предлагат такива застраховки смело чрез напълно неподготвени хора. След това със застрахователните компании. И съм на крачка от препоръка и анализ на предлаганото на пазара. Но непрофесионалните препоръки, грешната информация и дори целенасоченото въвеждане в заблуда са проблем, който се заплаща от клиента. Затова си зададох въпроса:

Кой е най-добрият финансов съветник?

И много скоро пред мен се яви информация, която отговаря на въпроса ми. Историята е на Сюзан Орман – американска авторка и водещ на предаване с фокус финансите. И да, която и област да искаме да променим, трябва да сложим фокус там! Ето историята на Сюзан, която е повлияла на живота й. Когато била много млада и работела като сервитьорка в едно кафе, мечтаела за собствено заведение. Веднъж си говорела с постоянен клиент и като споделила мечтата си той я попитал – Какво те спира? А тя отговорила – Парите! Трябвали и 50 000 Долара, за да започне.

След около месец съвсем неочаквано този клиент отишъл при нея и връчил сумата! Тя гледала изумена. Оказало се, че повечето постоянни клиенти инвестирали малка сума с уговорката Сузи да върне парите след 10 години, ако може и  без лихва!

Напълно неподготвена и направо изумена, Сюзан не знаела как да реагира. Но клиентът й казал:

„Утре отиваш в Мерийл Линч и внасяш парите, за да ти носят доходност докато стартираш“ По това време тази банка се ползвала с отлична репутация и доходност по депозитите.

На другия ден, Сюзан отишла в банката и там я посрещнал финансов консултант. Забележителен по думите на Сузи – висок, атлетичен, компетентен!

Той й казал:

„Искаш ли да изкарваш по 1000 Долара на месец?“ Как да не искала? Това било повече от заплатата в кафенето. Приела с радост и благодарност.

„Добре тогава, подпиши тук.“

Когато си тръгнала от банката, нейният прекрасен финансов консултант попълнил документите, така сякаш тя е богат инвеститор, който има излишни 50 000 Долара и играе с тях за най-висока доходност. Съответно и ги рискува.

Само дето, Сюзан не била богата. И работела с чужди пари!

Няколко месеца по-късно Сюзан се оказала без нито един долар. И попаднала в онези 95 процента, които са изгубили инвестициите си.

Предполагам, че и на теб ти се случвало да правиш грешки и търпиш поражения. Понякога те толкова скъпо ни струват, че променят житейския ни път. Понякога и за добро.

Но парите са средство, което ние трябва да увеличаваме. Затова, ето отговора на Сюзан Орман как да откриеш твоя най-добър финансов консултант. Отиди до огледалото и го виж!

Колкото и добър съветник да имаш, ти си човекът, който трябва да вземе решение. А аз бих добавила, че добрият съветник ще ти каже най-важните подробности да вземеш правилното решензборът ти информиран.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
  • No related posts found.