Блог

Дом с ипотека – как да го застраховаме🍀

Собствен дом – една мечта, която изисква много време, средства и усилия. А когато в процеса е включена банка и го купуваме с ипотека, застраховката е само един от многото документи, които подписвме. И ако това е разбираемо при покупко-продажбата, то на следващата година помисли дали да не сключиш сам застраховка на дом с ипотека.

При сключването на договора с банката пред очите ти за подпис преминават десетки документи. И параметрите на застраховката са ти последната грижа сред десетките други неща, които трябва да съобразяваш. Често дори не правиш копие от полицата си. Тогава какво правиш ако възникне проблем с най-ценния ти актив?

Моята препоръка към теб за дом с ипотека е сам да сключваш ти застраховката. Защо да се товариш с този ангажимент ли?

Банката ще сключи качествена полица на дома ти – това е ясно. Но банката се интересува само от своя финансов интерес в дома ти. Тя няма да се погрижи за няколко много важни неща, които биха те поставили в неизгодна позиция при щета – да имаш застраховка, а да не получиш обезщетение.

Какво не включва полицата за дом с ипотека, сключена от банката:

  • Банката не се интересува от вещите ти. Всичко, което прави дома ти – мебели, уреди в кухнята, климатизация, отопление, килими, гардероби, пердета – това не е в покритието по полицата на банката. Но в случай на застрахователно събитие като пожар, наводнение и земетресение те първо биват унищожени и увредени. Не подценявай тази инвестиция. Само си помисли какво е да трябва да започнеш да живееш от начало след опустошително събитие.
  • Банката няма да се погрижи за вещите ти и срещу риска кражба. Повярвай, няма по-неприятно усещане някой да е тършувал в дома ти и да е откраднал вещите ти. И няма застраховка, която да ти спести тези чувства. Но когато имаш качествена полица, мислиш как да осигуриш интересите си и не се чувстваш жертва на обстоятелствата. И се възстановяваш много по-лесно и бързо.Момиче, което е установило щета в дома си - наводнение от съседите
  • За банката си важен ти, но не и съседите ти. Тя няма да те подсигури ако стане авария в апартамента ти и нанесеш щети на съседите. Ако ти сключваш застраховка на дома с ипотека, ще включиш и това покритие на незначителна цена! И си гарантираш уважение и чисти отношения със съседите при проблем.
  • И най-важното, което получаваш ако ти сам избереш да сключиш застраховката си, особено ако имаш доверен брокер е съдействието при щета. Когато настъпи застрахователно събитие ти е нужен доверен пратньор. Някой, който да те преведе през процеса без стрес и да ти гарантира честна финансова компенсация. Не е ли това смисъла на застраховането – да останеш да останеш спокоен и стабилен в труден момент?
  • И цената! Да, цената на застраховката ти може да се подобри значително.Бюджетът може да се запази с включени важните допълнителни покрития или да се подоби при застраховката само за банката. И всичко това спазвайки напълно изискванията на банката и без тежки процедури.

Да сключваш сам застраховката на дом с ипотека, може да изглежда като още един допълнителен ангажимент. Но си заслужава. Защото да оставиш такъв ценен актив в в чужди ръце може да струва скъпо!

Какво да направиш застраховка на дом с ипотека, за да бъдеш сигурен в мирно време и спокоен при щета? 

И се наслади напълно на дома с ипотека си без страхове и притеснения.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
  • No related posts found.