Блог

Застраховката „Отмяна на пътуване“ – Кога и как работи!?

През последните седмици ни се наложи да променим по невиждан досега начин живота си, след като Коронавирусът достигна до Европа, взе жертви, постави на изпитание цялото общество и промени ежедневието ни.

Реакциите се променяха с дни. В началото всеки страдаше за предстоящото си пътуване или пътувания. Едва сега си дадохме сметка колко се е променил живота ни напоследък и как неусетно пътуването в чужбина е станало ежедневие за много хора.

Съвсем естествено въпросите, свързани с отменените пътувания бяха много.

Намирам застраховката  за полезна за всеки, който обича да пътува с удоволствие, но знае че има отговорности, които оставя у дома. Всички в офиса, особено тези с малки деца или възрастни родители я сключват редовно.

Защо сега, когато почти никой не пътува? Защото ще се върнем към нормалния живот и когато плануваш следващото си пътуване ще знаеш как можеш да се предпазиш от неблагоприятни събития. Ако се притесняваш за някое от следващите, виж колко струва застраховката.

  • Когато плануваш пътуването си, притесняваш ли се за възможно неочаквано разболяване на някое от децата, което да направи пътуването невъзможно? Моето винаги се разболяваше петък вечер или в събота. Никак, ама никак не се съобразяваше с моята програма.
  • Злополука – никой не си ги представя и не ги мисли. Но те се случват и могат действително да промени плановете. Ако дълбоко в подсъзнанието остава и малко притеснение – чети по-долу.
  • А скритите болежки? Тях ги мислим, защото те ни напомнят за себе си. Ако такава се обостри и се наложи хоспитализация? Тази мисъл гложди ли в съзнанието ти, докато се опитваш да се насладиш напълно на предстоящото приключение?
  • И близките роднини, особено родителите – заболяване или загуба. Няма как, колкото и да обичаме пътуванията, знаем че имаме отговорности и ценности, които оставяме у дома.

Застраховката покрива и още няколко обстоятелства, които биха наложили отмяната на пътуването.

  • Ако в дома или бизнеса ти възникнат сериозни щети в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийно бедствие, налагащи отлагане на пътуването.
  • Кражба на документите за пътуването и невъзможност да бъдат преиздадени.
  • Транспортни стачки или неблагоприятни климатични условия.

Щом стигна до тук, явно някои от причините дълбаят в съзнанието, когато подготвяш пътешествие.

Затова искам да ти кажа още нещо – застраховката е напълно достъпна! Цената й е около 2 % върху стойността на пътуването. Една почивка за седмица в Турция за четиричленно семейство, която струва около 1900 лева може да бъде застрахована за сумата от 38 лева!

Но трябва да те предупредя – застраховката Отмяна на пътуване НЕ покрива провалени пътувания заради епидемии и пандемии, в това число и Covid 19. Тази полица покрива точно определени рискове, част от които вече ти изброих.

Има и още нещо важно, което да имаш предвид.

Много пъти споделям с теб, че застраховката трябва да покрива случайни събития. Това е основният принцип в застраховането. Затова застраховките покриват рискове, на които застрахования не може да пряко да повлияе.

В този вид застраховка, пътуващия познава много по-добре причините, които могат да осуетят пътуването му. Затова застрахователите поставят условия за времето, в което можеш да сключиш застраховката – до три дни от закупуването на самолетните билети и най-малко 30 дни преди началото на пътуването, ако е цялостна почивка.

Не знам кога отново ще започнем да плануваме пътуванията си. Но това ще се случи. Може би с нови стандарти. Но ще се случи.

Разказах ти за застраховката „Отмяна на пътуване“ за да знаеш, ако трябва да действаш и да се насладиш по-пълно на пътешествието.

 

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
  • No related posts found.