Блог

Диагноза рак – ето как да бъдем спокойни🍀

Днес е 04 февруари – Световен ден за борба с рака. Една коварна болест, която поставя на изпитание стотици хора и семействата им всеки ден. По последни данни, Световната здравна организация прогнозира, че до 2030 година броят на хората, които са чули диагнозата рак, да нараснат с 50 %.

За съжаление, няма ваксина срещу рака. С едно малко изключение – ваксина срещу Папилома вирус за рак на шийката на матката. Няма как да намалим риска чрез използването на медикамент. Можем да търсим пътят към здравето с храна, почивка, баланс.

Но въпреки това няма гаранция! Стотици хора чуват тези присъди всеки ден.

Какво можем да направим срещу такава опасност? Като за начало да я признаем и да се изправим срещу нея подготвени.

Затова днес ще разкажа за три продукта, които помагат на хората чули такава диагноза, да я посрещнат подготвени – финансово, с лекарска експертиза, а в някой продукти и лечението в световноизвестни клиники, специализирани в диагнозата.

 1. Започвам със застраховката Критични заболявания, защото покрива шест от най-опсните диагнози на десетилетието:
 • лечение на рак
 • байпас на коронарна артерия
 • смяна или реконструкция на сърдечна клапа
 • вътрешночерепна хирургия и специфична хирургия на гръбначния мозък
 • трансплантация на жоргани от живи донори
 • трансплантация на костен мозък.

Това е международен продукт, който дава отговор на най-тежките въпроси, които такава диагноза поставя – финансирането на лечението, второ лекарско мнение, организиране на лечението в най-добрите клиники в света, разходи и организация на пътуването и още много неща.

Една история от живота – Сашка Васева с диагноза тумор в мозъка, покрит по застраховката риск – тук

Застраховката се сключва лесно – само въз основа на здравна декларация, без прегледии и изследвания и е напълно достъпна. Единственото условие е да се сключи навреме. Защото застраховката влиза в сила шест месеца след сключването на застраховката.

Всичко за застраховката, начина на сключване и калкулатор, на който да изчислиш цената на застраховката – тук.

Ето цената за хора на възраст от 18 до 65 години цената е:

Обезщетение 1 000 000 EURO
Премия на година 438.00 лв.
Премия на 6 месеца 219.00 лв.
Премия на 3 месеца 110.00 лв.
Премия на месец 36.70 лв.

И все пак, ако сумата от 36.70 лева на месец ти се стори висока, ето два продукта, които са предназначени да предпазят хора, чули диагнозата рак.

 1. Онкогрижа – едно по-икономично решение, което покрива най-разпространеното заболяване – онкологичното. Застраховката се сключва за срок от пет години, премията се договаря при сключването на полицата и може да се плаща еднократно, на четири или дванадесет вноски.

Тази полица покрива следните ситуации:

 • Получаването на договорената застрахователна сума в полицата при потвърдена диагноза.
 • Второ лекарско мнение от именити специалисти в Европа БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЕ в заболяването.
 • При фатален край през срока на застраховката, законните наследници получават сумата от 1 000 лева допълнително.

Цената на застраховката се определя от възрастта на застрахования и застрахователната сума по полицата. За сравнение прилагам цените на лице на 45 години.

Обезщетение 10 000
лв.
20 000
лв.
50 000
лв.
75 000
лв.
100 000
лв.
Премия на година 106.00 лв. 138.00 лв. 231.00 лв. 309.00 лв. 387.00 лв.
Премия на 3 месеца 26.52 лв. 34.52 лв. 57.77 лв. 77.27 лв. 96.77 лв.
Премия на месец 8.85 лв. 11.52 лв. 19.27 лв. 25.77 лв. 32.27 лв.

Както се вижда, цената при 100 000 лева доближава много цената на продукта Критични заболявания, без да включва още пет опасни диагнози и при това при по-нисък лимит.

И тук, както и при останалите застрахователни решения, полицата влиза в сила шест месеца след сключването й. Затова трябва да се действа навреме! Лошите диагнози не чакат удобен момент.

 1. Онкология – Базов продукт, който покрива онкологично заболяване и се предлага с два лимита, които считам за малко ниски за такова сериозно изпитание. Но все пак и малка подкрепа е добре дошла в такъв момент.

Ето цените на застраховката за 45 годишен човек.

Обезщетение 7 000 лв. 15 000 лв.
Премия на година 63.00 лв. 108.00 лв.

Освен обезщетението при диагноза рак, продуктът предлага второ лекарско мнение и за други тежки диагнози – общо над 200 заболявания.

И този продукт влиза в сила шест месеца след началото на полицата. При подновяване на полицата без прекъсване, не се прилага такъв отлагателен период.

Няма начин да избегнем тежки диагнози. Има начин да ги срещнем подготвени. Просто трябва да бъдем предвидливи и да действаме. Защото тежките диагнози не чакат удобен момент. Те ни връхлитат без предупреждение.

Ние сме тук, за да съдействаме. С опита и вярата в най-доброто! Готови за най-лошото, очакваме най-доброто. Свържи се с нас, ако имаш нужда от допълнителна информация и съдействие тук.

И за да познаваш риска, за да можеш да го контролираш, абонирай се за нашия бюлетин. Влез в клуба на знаещите, на тези които планират стратегически живота си.

Ако статията ти е била полезна и интересна

АБОНИРАЙ СЕ, ЗА ДА ЗНАЕШ!

Ние ценим желанието ти да получаваш само полезна информация! Прочети нашата Политика за поверителност!

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации