Блог

Произшествие с двустранен констативен протокол

Най-много пътно-транспротни произшествия се регистрират с двустранен констативен протокол. Това е така защото може да бъде попълнен веднага без да се чака КАТ Пътна полиция. Освен това когато се регистрира по този начин произшествието, на виновния водач не се налага административно наказание, нещо което се случва с протокола, който издава полицията.

стъпки, които да следваш ако попаднеш в ПТПНо ще започна с нещо много важно, което да знаеш ако попаднеш в произшествие. Какви стъпки да следваш, за да осигуриш своята и на пътниците в автомобила ти сигурност. Гледай това видео.

За да бъде регистрирано пътно-транспортното произшествие и най-вече за да бъдат осигурени правата ти пред застрахователя, е необходимо да се спазят определени условия. Тук ще ти разкажа какви са те.

Започваме с хардуера – двустранния констативен протокол представлява два идентични листа на химизирана хартия, които се попълват като първия екземпляр отива при потърпевшия, а втория остава за виновния водач.
Такъв протокол ти препоръчвам да имаш винаги в колата. Поне един комплект. Трябва да ти бъде даден от този, който ти издава полицата Гражданска отговорност – застрахователя или брокера ти.

Но какво точно означава леко ПТП? Сега ще ти разкажа. Ето петте условия на които трябва да отговаря произшествието, за да може то да бъде удостоверено с двустранен констативен протокол.
1. Първо – произшествието трябва да бъде между две моторни превозни средства. Какво Не е удар между две превозни средства – верижна катастрофа, произшествие с превозно средство с конска тяга, с велосипедист, удар в мантинела или ограда.
2. Второ – Няма телесни наранявания. Всички в автомобила сте здрави. В предишното видео ти казах 5 прости стъпки, които да следваш ако попаднеш в пътно-транспортно произшествие и първото нещо е това – да се увериш че сте здрав Ако не си гледал видеото, препоръчвам ти да го направиш, за да си подготвен за такава ситуация.
3. Трето условие – автомобилите да могат да продължат пътя си на собствен ход.
4. Четвърто условия – трябва да имате съгласие с другия водач относно обстоятелствата за настъпването на вредата и вината.
5. Пето – Няма съмнения за употреба на алкохол или други упойващи вещества.
Ако някое от условията не е спазено, задължително трябва да се изчака пристигането на КАТ Пътна полиция за да установи вината или да провери дали има употреба на алкохол или други упойващи вещества.
Знам, че тази информация е полезна, но трудна за помнене. Затова ще ти дам една подсказка. На гърба на двустранния констативен протокол са описани тези изисквания. Затова преди да започнеш да го попълваш, първо провери дали са спазени всички условия.

Как да попълниш двустранен констативен протоколСамото попълване на протокола също изисква знания. В това видео споделям всичко важно за попълването на двустранен костативен протокол.

 

А ако си наш клиент, ти препоръчвам да се обадиш на асистънс телефона. Направили сме го, за да бъдем до теб в такъв момент.

А ако не си, горещо ти препоръчвам да ползваш услугите на доверен застрахователен брокер. Само ще ти бъде от полза, без да ти струва пари. В тази статия споделям предимствата да сключваш застраховка с брокер.

Автомобилните застраховки имат тънкости, които човек трябва да знае, за да не попада в неприятни ситуации като отказ от обезщетение или намаляването му. Трябва да познаваш застраховката си. За своя сигурност.
В една страница събрахме 10 съвета по застраховката Каско, които ще ти спестят неприятни усещания и пари, събрани в резултат на повече от 20 години опит и заведени стотици щети. Можеш да свалиш информацията тук.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации