Блог

7 ценни съвета, при щета

Катастрофа, кражба чрез взлом, природно бедствие и други житейски ситуации, в които можем да попаднем.

Ето нашите 7 съвета, какво да правите, за да преминете възможно най-лесно през тази ситуация.

Ако всички са здрави, колкото и да са се объркали плановете ти, всичко ще се нареди! Ще мине. Приеми, че ставаш главен герой в забавна история, която скоро ще разказваш пред приятелите.

  1. Възползвай се от адреналина си! Раздвижи се. Провикни се. Извади стреса! Няма нужда изглеждаш напълно нормален ? Само се опитай да не адресираш към останалите участници в събитието. Да не излезеш агресивен.
  2. Не бързай да предприемаш действия! Човек в такива моменти взима прибързани решения.
  3. Обезопаси се. Ако е колата – освободи движението, облечи светлоотразителна жилетка, извади триъгълник. Ако е в дома – спри захранването при авария, напусни къщата при опасност като природно бедствие, пожар или кражба. Не забравяй, най-важния си ти!
  4. Запази доказателствата. Не изхвърляй увредения детайл. Сложи го в багажника. Не измитай всички стъкла от купето. Помня, когато влязоха с взлом в дома ми преди много години, аз изчистих основно къщата, докато чаках полицията. ? Ето така се пропилява възможността за ДНК анализ ? на взломаджиите.
  5. Звънни на своя втори разум. Със сигурност имаш близък човек, който не губи самообладание в трудни ситуации. Някой, който винаги ще начертае посоката и ще помогне с контактите и подробностите. Ако нямаш, още сега си намисли такъв човек! Най-малкото да чуеш гласа на такъв човек, ще те успокои.
  6. Обади се на компетентните органи!
4
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации