Блог

Чеклист срещу неприятности при пътуване

Виж какво да не пропускаш и това да развали ваканцията ти! Време е за дългоочаквано пътуване сред природата, тишина и чист въздух. Но когато тръгваш на път и оставяш дома си без надзор, точно тогава стават най-много кражби и неприятни изненади. В тази статия, ще ти обърна внимание на нещата, които можеш да направиш независимо дали имаш застраховка или не.

Ако искаш да чуеш историята на колегата Петър, който след Коледните празници завари дома си обран, натисни тук https://cutt.ly/Hv4g0mc

✔️Бъдете особено предпазливи преди празници! Десетина дни преди празници крадците си набелязват целите и правят проучвания. Често чувам съвети да не хвалим в социалните мрежи ако пътувате, но моето мнение, че крадците правят проучването си на терен. Намират начин да отидат до апартамента и да огледат как е обезопасен, за да бъдат подготвени за акцията.

✔️Бъдете предпазливи винаги! Моят опит показва, че много пъти информацията за обезопасеността на имота се предоставя от някой, който е имал работа в дома. Вече съм споделяла, че в предишното ми жилище преживях няколко обира. В последствие в разговори с клиенти, преживяли кражба чрез взлом, сме коментирали и за много от нас усещането е било, че информацията за обира е тръгнала от майстор, който е бил в дома ти. Нашата препоръка е – внимавай с майсторите и смени бравата след като мине ремонта!

✔️ Погрижете се за пощата! Оставете да свети поне една лампа в дома!

✔️Не оставяйте пари и бижута от злато в дома си, ако той не е обезопасен добре! Като казвам добре обезопасен, имам предвид да има инсталирана охранителна техника, свързана с охранителна служба. Ако нямате такава охрана, препоръчваме да занесете скъпоценностите някъде на сигурно място за времето на пътуването.

✔️Внимавайте каква полица за дома си сключвате! Много пъти съм говорила за лимитните полици, които изглеждат много примамливи поради това че са доста евтини. Но такива полици не покриват пари и бижута в каса. Затова, когато избирате, изберете внимателно! За да не се окаже, че сте плащали напразно. Тук споделяме с теб каква трябва да бъде качествената полица на дома https://bit.ly/3sSEKhh

✔️ Ако си от хората, които имат сейф и имаш качествена полица, застраховката покрива до 2000 лева в трайно прикрепен сейф. Но не дръжте там ценните документи. За тях е добре да има отделно място, достатъчно сигурно. Но ако крадец проникне в дома ви, ще вземе сейфа и с него много документи.  Да, полицата ти  ще покрие разходите за изваждането на дубликати, но едва ли мечтаеш веднага след празниците да се занимаваш с това.

И накрая! Пътувай с техничеси изправен автомобил! И сключи полица автоасистънс- За всички автомобили излезли от гаранция и на възраст до 20 години, препоръчвам да сключите застраховка с цена от 35 лева за година. Застраховката покрива пътна помощ и от техническа повреда до 500 лева с услугата на СБА – най-голямата фирма за автоасистънс.

При нужда от застрахователна консултация, не се колебай да се свържеш с нас на познатите ти телефони или тук https://bit.ly/2QVakxq

0

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
  • No related posts found.