Блог

Застраховката Трудова злополука е най-икономичния начин да гарантирате служителите си срещу фаталните опасности по време на работа.

Ако вида на дейност на Вашата компания е включена в списъка за трудов тревматизъм е необходимо да сключите застраховка злополука за екипа Ви. Обикновено службата по трудова медицина препоръчва които длъжности да бъдат включени в застраховката.

Но няма ограничение да застраховате всички служители. Това е най-икономичния начин да гарантирате своите хора срещу фатален край или трайна загуба на трудоспособност.

Важно е да знаете, че тази застраховка покрива само най-тежките случай – фатален край и трайна загуба на трудоспособност. Заболявания, временни неразположения и дори обичайни фрактури на крайници не се обезщетяват. А също така злополуката трябва да е настъпила през работно време или иначе казано полицата не покрива рисковете в дома.

Все пак ако бюджета е ограничен, но Вие искате осигурите служителите си срещу най-фаталните рискове в работата, това е застраховката. Тя покрива ограничен брой случаи но застрахователната сума е сравнително висока и съответства на доходите на служителите – седем годишни брутни работни заплати.

С тази застраховка отговорните работодатели гарантират своята отговорност към екипа си в трудни времена.

2
  Свързани публикации
 • No related posts found.

Comments

 1. съхранение на стволови клетки  January 7, 2015

  Виж тази информация, че застраховката покрива само фатален край е много важна подробност. До колкото имах информация този вид застраховки покриват и фрактури и всякакъв вид здравословни проблеми констатирани от лекар. Но явно информацията ми е стара…

  reply
  • Анелия Ангелова  January 22, 2016

   Здравейте,

   Наредбата, която определя условията на тази застраховка казва, че при фатален край и трайна загуба на трудоспособност обезщетението се равнява или е част от осем годишни брутни работни заплати.
   Докато при временната загуба, в която влизат повечето фрактури обезщетението се определя като процент 2, 5 или 8 от месечната заплата! Това прави обезщетенията за такива случаи символични.

   Още една причина да се ползва брокер! 🙂 Няма как да се видят всички подробности в условията.

   reply

Add a Comment