Блог

Застраховка авотасистънс – спокойствие на пътя.

Застраховка автоасистънс – на толкова ниска цена и на няколко клика от теб!

В тази статия споделям за застраховка автоасистнъс. Напълно достъпна и пести много пари при авария.

През последните седмици имахме доста обаждания от наши клиенти в нужда от пътна помощ – техническа повреда, спукана гума, произшествие. Това ме накара да прегледам информацията от асистънс телефона ни, за да разбера колко често имаме такива запитвания за съдействие. Оказаха се доста. Някой клиенти имат покритие по полицата каско, други сами заплащат за извозването на автомобила.

Отдавна знам, че авария на пътя може да струва доста пари. Знаеш ли как се формира цената?

+ около 1.00 лев на километър, за да дойде пътната помощ от най-близката до аварията точка;

+ около 1.20 лева на километър, за да пренесе автомобила до исканото място – на местодомуване или най-близък сервиз

+ и 40-50 лева за натоварване и разтоварване.

Това прави около 500 лева за автомобил аварирал в Благоевград и извозването му до София.

Едва ли такава сума ще преобърне нечий живот, но нужно ли да я плащаш, ако можеш да я застраховаш на пренебрежимо ниска цена?

Затова за пореден път прегледах продуктите, които предлагат такъв разход да бъде прехвърлен или чрез застраховка, или чрез членство в СБА.

Но преди всичко, за кого е полезен такъв продукт?

 • Всеки, който се е погрижил за автомобила си с Автокаско, но иска да бъде спокоен и при техническа повреда.
 • За всеки, които управляват до 20 годишен автомобил и
 • За всеки, който НЕ сключва Автокаско за автомобила

Въобще за всеки, който иска да бъде спокоен на пътя! И да се наслаждава на гледката.

И така, какво предлага пазара? След като внимателно се запознах с условията, някои ми се сториха откровено кухи. И тъй като не съм привърженик на даването на пари за нищо, ето моите препоръки какво да направиш, ако дършиш да се наслаждаваш на пътешествието:

 1. Ако сключваш застраховка автокаско, е много вероятно да има авотасистънс. Тук единственото, което трябва да направиш е да провериш покритието. Или за по-лесно да звъннеш на брокера си. Важно е да знаеш до каква сума или километри застрахователят покрива и дали включва ли техническа повреда. Повечето продукти са валидни само за пътна помощ в резултат на покрит по полицата риск.
 2. Има компании които предлагат надграждане на застраховката Гражданска. И тук възможностите за много, затова прегледай условията преди да решиш.  И за да не се загубиш в подробностите, провери дали има включена техническа повреда и какъв е лимита на пътната помощ. Ако са 30 километра и набор от отстъпки, за нещо което няма да ползваш никога, не си струва парите.
 3. Да си закупиш отделен продукт – автоасистънс. Тук също има много възможности – различните застрахователни компании предлагат различни цени и голямо разнообразие на условия. Най-познати са СБА тъй като имат най-дълга история. Те предоставят услугата и на застрахователите.

Най-добрият начин да си осигуриш спокойствие е като познаваш покритието си. С няколко думи, какво е важно да имаш:

 1. Големият разход при авария, освен ремонта е извозването на автомобила.
 2. Техническата повреда може да провали пътуването. Но с полица такива неочаквани събития се преживяват много лесно и достойно.
 3. Допълнителните покрития – могат да включват настаняване в хотел, медицински разходи по спешност и т.н. Но ни интересуват само такива, които бихме ползвали.

След проучване на всички продукти на пазара и отчитайки важните неща за такива събития, ето продуктът, който най-добре би покрил финансовите нужди и би се погрижил най-добре за вас в труден момент а пътя.застраховка автоасистънс

Ако обмисляш темата те интересува, виж това видео, в което споделям за тази застраховка.

Това е Автоасистанс на ДЗИ и се предлага на толкова достъпна цена! 35 лева на година за Премиум покритие! И 70 лева за ВИП! Покритието включва

 • репатриране на автомобила при техническа повреда или ПТП – 300 или 900 км в зависимост от покритието!
 • Изтегляне на МПС при затъване в трап, дере, кал, пясък, сняг
 • Ремонт на място
 • Доставка на гориво
 • Смяна на гума и т.н.

Тези два варианта на покитие считам за най-добрия продукт, който се предлага на пазара. Вече описах какви са основанията ми.

Ако си стигнал до тук, значи знаеш за какво говоря. Не отлагай. Твоята полица, твоето спокойствието на пътя е на няколко клика разстояние от теб.

Поръчай полицата тук  http://bit.ly/2wmLexn, получи я и плати онлайн.

Така ще се наслаждаваш на гледката и пътя.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
 • No related posts found.