Блог

🍀Спокойствие след празниците със застраховка

Време е за дългоочаквано пътуване за празниците, срещи с любими роха и пълни сърца. Но когато тръгваш на път и оставяш дома си без надзор, а точно тогава стават най-много кражби и неприятни изненади. В тази статия, ще ти обърна внимание на нещата, които можеш да направиш за да осигуриш дома си и празниците, независимо дали имаш застраховка или не.

Ако искаш да чуеш историята на колегата Петър, който след Коледните празници завари дома си обран, натисни тук.

✔️Бъди особено предпазливи преди празници! Десетина дни преди празничната ваканция, крадците си набелязват целите и правят проучвания. Често чувам съвети да не хвалим в социалните мрежи когато пътуваме, но моето мнение, че крадците правят проучването си на терен. Намират начин да отидат до апартамента и да огледат как е обезопасен, за да бъдат подготвени за акцията.

✔️Бъдете предпазливи винаги! Моят опит показва, че много пъти информацията за обезопасеността на имота се предоставя от някой, който е имал работа в дома ти. Вече съм споделяла, че в предишното ми жилище преживях няколко обира. В последствие в разговори с клиенти, преживяли кражба чрез взлом, сме коментирали, че у нас е останало усещането, че информацията за обира е тръгнала от някой външен, който е бил в дома. Нашата препоръка е – внимавай с майсторите и смени бравата след като мине ремонта!

✔️Погрижи се за пощата! Оставете да свети поне една лампа в дома! И дано това да помогне. Прегледай състоянието на вратата на входа и препоръчай на съседите да бъдат още по-отговорни и предпазиливи за празниците.

✔️Не оставяй пари и бижута от злато в дома си, ако той не е обезопасен добре! Като казвам добре обезопасен, имам предвид да има инсталирана охранителна техника, свързана с охранителна служба. Ако нямате такава охрана, препоръчваме да занесете скъпоценностите някъде на сигурно място за времето на пътуването.

✔️Внимавай каква полица за дома си сключваш! Много пъти съм говорила за лимитните полици, които изглеждат много примамливи поради това че са доста евтини. Но такива полици не покриват пари и бижута в каса. Затова, когато избираш, изберай внимателно! За да не се окаже, че си плащал напразно. Тук споделяме с теб каква трябва да бъде качествената полица на дома според нашия двадесетгодишен опит.

✔️ Ако си от хората, които имат сейф и имаш качествена полица, застраховката покрива до 2000 лева в трайно прикрепен сейф. Но не дръж там ценни документи. За тях е добре да има отделно място, достатъчно сигурно. Така ако крадец проникне в дома ти и вземе сейфа, няма да изгубиш ценните документи.  Да, полицата ти ще покрие разходите за изваждането на дубликати, но едва ли мечтаеш веднага след празниците да се занимаваш с това.

И накрая! Пътувай с техничеси изправен автомобил! И сключи полица автоасистънс- За всички автомобили излезли от гаранция и на възраст до 20 години, препоръчвам да сключваш застраховка Авоасистънс с цена от 35 лева за година. Застраховката покрива пътна помощ и от техническа повреда до 500 лева с услугата на СБА – най-голямата фирма за автоасистънс. Пести пари прави пътуването спокойно!

Ако сега решаваш, че е трябва да сключиш застраховка, не е късно и можеш да го направиш онлайн тук!

Ще направим най-доброто за щастливото ти прибиране в дома ти.

Ако статията ти е била полезна и интересна

АБОНИРАЙ СЕ, ЗА ДА ЗНАЕШ!

Ние ценим желанието ти да получаваш само полезна информация! Прочети нашата Политика за поверителност!

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
  • No related posts found.