Блог

Ценни съвети за незабравимо семейно ски пътуване

Колко от спортовете могат да бъдат практикувани от цялото семейство? Ските са един от най-добрите от тях! Не само, защото всички ние сме заедно (деца, родители и приятели), но и защото, докато се спускаме създаваме някои от най-добрите си спомени.

Някои от вас може би са нетърпеливи да заведат децата си в планината. Други, може би са ужасени да се изправят пред логистичното предизвикателство – шофирането на сняг, пренасянето на цялата екипировка за семейството.

Ето няколко ценни съвета за едно незабравимо ски пътуване.

Преди тръгването

Планирането и подготовката преди заминаване е от съществено значение. За да постигнете най-доброто за децата си, говорете много преди пътуването – за сняг, планини, иглута, снежни топки, ски, спускане с шейни, снежни човеци, горещ шоколад и палачинки … Със сигурност, ските са основното, но има още много, за да направи всеки миг магия за децата.

Подгответе се!

 • Зимата може да с много сняг, мокра, влажна, студена или дори топла. За да се насладите на ските, децата ви трябва да имат добра екипировка:
 • Каска – добра, удобна. Добре прилепналата каска е от съществено значение.
 • Ръкавици – най-малко 2 чифта! Сух чифт ръкавици подобряват деня на всеки!
 • Маска или слънчеви очила – маските са по-подходящи в комбинация с каска, особено когато е студено или вали сняг.
 • Слънцезащитна шапка – един интересен начин да откриете чувството за вкус при децата ви!
 • Шал – в идеалния случай тип полар за около врата. Шалът трябва да е прибран в дрехата и от съображения за сигурност да не се веят краищата му.
 • Ски екип – яке и ски панталони или цял ски костюм. Важно е екипировката да е водонепромокаема, за да ви предпази от измокряне.
 • Топли чорапи – смяната с топъл и сух чифт може да направи един студен ден по-щастлив.
 • Не забравяйте слънцезащитния крем и балсам.
 • Закуски – споделянето на шоколад или захарни бонбони на ски лифта повдига духа. Този подкуп ще ви заведе навсякъде!

Мислете за безопасността.

 • Поставете лист с името на детето, адрес и номерът на мобилният Ви телефон.
 • Определете си място на среща, ако загубите някой от групата на пистата. Най-доброто място е офиса на спасителната служба.
 • Покажете на децата си хората от спасителната служба, за да могат да разпознават униформа им.
 • Уверете се, че имате номерата за спешни случаи във вашите мобилни телефони.
 • Често не е лесно за родителите да преценят кога да спрат за почивка.  Помнете, че желанията на възрастните не винаги съвпадат с детските мощности. Ските са и трябва да останат забавление за всички вас!
 • Когато спирате по склоновете, подберете подходящите места, където можете да виждате и да ви виждат другите скиори!

Да се научиш да караш ски е забавно

Подобно на всички други спортове, за вас ще е по-забавно, ако се научите на правилна техника, движение на тялото, правилата за безопасност и добрите рефлекси. Частни и групови уроци за цялото голямо семейство са инвестиция за бъдещето.

Не пропускайте застраховките!

Каквото и да правите за сигурността си, не тръгвайте на път без застраховката. Цената е незначителна, но застраховката „медицински разходи“ може да бъде безценна в трудни моменти. Гарантира заплащане на разходите за медицински услуги, насочва към болнично заведение, възстановява ако има направени разходи.

Винаги уведомявайте застрахователя, че ще практикувате ски! И проверете, че е отбелязано в полицата Ви.

Ползвайте услугите на професионален брокер, за да може да ви запознае с нужните ви покрития.

Наскоро ни се случи да съдействаме на семейство, което беше ползвало застраховката си на пистата. Тук можете да прочетете историята им.

Приятен път и много незабравими снежни и свежи планински спомени.

 

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации