Блог

Нелеп инцидент! Кога ще се научим да оценяваме риска навреме?

Вчера бяхме покрусени от новината за нелепа катастрофа на Цариградско шосе, в която бяха ранени десет човека, убита жена и дете е с опасност на живота.

Таксиметров шофьор, движещ се с несъобразена скорост, изпуска управлението над автомобила и се врязва в спирката с чакащи хора. Неподготвени, неподозиращи жертви!

Детето е на възрастта на дъщеря ми. Починалата жена ми изглежда още дете. Но каквито и да са потърпевшите от катастрофата, случая е нелеп!

Защото всеки ден, докато се движа по Цариградско шосе съм изпреварвана от автомобили, които се движат с несъобразена скорост. Има камера на входа на София, където по моето непретенциозно мнение, хора не минават. Но на спирката на The Mall няма камера! Но какво значение има живота на хората. По-добре е да събираме глоби.

Няма и обезопасителни огради пред спирките. Не е нормално това! Не може в непосредствена близост да се движат автомобили с такава скорост и да няма нещо, което да предпазва чакащите на спирката.

И сега за водача на таксито! Несъобразена скорост и 1.89 промила в кръвта?! Безотговорност и наглост! Преди 15 години е имал подобно количество алкохол в кръвта!

Понеже редовно ставаме свидетели на тежки ПТП-та заради пияни водачи, попитам – Кога ще бъде създадена система, с която да се следи каква е историята на нарушенията на даден шофьор? Система, до която да имат достъп застрахователите, фирмите за таксиметрови услуги и всеки работодател, който предоставя служебен автомобил?

Защото когато има система застрахователите ще определят коректно премията по застраховките и работодателите ще преценяват кого назначават на работа.

С горест в сърцето ви питам приятели, трябва ли да се наказват по-строго водачите на таксита за управление на автомобила с превишена скорост и употреба на алкохол?

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации