Блог

В екипа за зимата, не забравяйте застраховката!

Доста наши приятели и клиенти вече се отправиха към зимните курорти в Алпите и затова решихме, че е добре да напомним за един от най-важните детайли в скиорската екипировка – застраховката!

От много години сключвам застраховката за пътуване в чужбина и знам, че понякога можем поради небрежност или пък заради необоснована спестовност да пропуснем да сключим застраховка за пътуването. Но от опит знам, че за истинско ски пътуване застраховката е задължителна!  Твърде много и скъпоструващи са рисковете, които такава зареждаща почивка в планината крие.

По същество застраховката са ски ваканцията прилича на стандартна за пътуване. Но, за да сте спокойни и сигурни по време на ваканцията, трябва да имате предвид няколко важни момента:

  1. Когато сключвате застраховката, задължително отбележете, че планувате да практикувате зимни спортове! Това НЕзначително ще повиши цената на застраховката, но пък ще ви гарантира покриването на разходите за медицински услуги и за събития настъпили на пистата. Там са най-големите опасности, да не подценяваме това!
  2. Обмислете лимита на който да сключите застраховката! Нашата препоръка е да не е по-нисък от 10 000 Евро, най-добре 20 000 Евро. Наблюденията ни показват, че в някой страни медицинските разходи за сериозни ски травми могат да достигнат 20 000 Евро. Такива цифри могат да ви подложат на изпитания, затова не пестете от лимита. Ще видите, че промяната в цената на застраховката е незначителна.
  3. Задължително включете спасителни разноски в покритието си! В такива курорти сигурността за летовниците и грижата за живота не се поставят под въпрос. Сигурността и реакцията при инцидент са в основата на престижа на цялата област. Затова, когато настъпи инцидент на пистата, освен разследването което ще бъде направено, трябва да знаете, че без да се колебаят и при най-малко съмнение ще организират навременната евакуация от пистата до лечебно заведение с хеликоптер. Тази толкова ценна услуга струва много пари, обичайно 6-8 000 Евро. И ако не искате  фактура с четирицифрена сума да помрачи възстановяването ви и почивката, непременно включете в покритието си спасителните разноски. Нашата препоръка е да направите застраховката с лимит 10 000 Евро.
  4. Тук може би ще кажете, че прекаляваме. Но по-добре е да знаете за възможностите на полицата и опасностите на теория. Покритето за Гражданска отговрост за щети на трети лица покрива неволно причините вреда на друг скиор на пистата. Ще карате с леко сърце по пистите.

За истинската история на пистата на едно семейство и как полицата им спести големи разходи, можете да прочетете тук

Имайте предвид, че все пак застраховката е валидна за трасетата и пистите в курорта. Ако сте любител на екстремните изживявания и предпочитате да карате извън трасетата, трябва да знаете, че карате на собствен риск!

Цената за една седмица ваканция, каквито са стандартните е около 30 лева на човек В семейните застраховки, четвъртият член ползва преференции.

Лесна за сключване и лесна за ползване. Застраховката за ски ваканцията гарнтира качествена грижа за здравето и прави почивката пълноценна.

Ако още нямате полица за ски ваканцията тук можете да поръчате Вашата доза спокойствие.

Дайте си почивка и на душата, насладете се на спускането и на природата. Покрийте всички грижи с една полица на достъпна цена.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации