Блог

Какво не покрива застраховката на дома и защо да ползваш брокер.

Вече знаеш, защо според мен е нужно всеки предвидлив и активен човек да прави застраховка на дома си. За мен това е мисия. Да се опитвам да разкажа на колкото се може повече хора за спокойствието и сигурността, която застраховката на дома дава.

Но няма да бъда напълно откровена, ако не споделя нещата, които застраховката не покрива. Ще си кажеш – ето къде е уловката! – не знаем кога застрахователят ще изплати, не знам колко и не знам как. С две думи – никаква гаранция!

Но аз от много години сключвам тази застраховка за дома си, както и на клиентите ни и знам, че всеки договор има определени параметри. И трябва да ги познаваш, за да не се почувстваш излъган. Освен това е важно да знаеш всеки покрит риск, защото само ти можеш да активираш претенцията си.

Тук ще спомена някой от най-честите причини исканията за обезщетение за увреждане в дома да бъде отказани:

  • Щети в резултат на остаряване – най-често е покрива на обща кооперация, от което страдат последните етажи;
  • Некачествена изработка или ремонт – течове, които не са в резултат на проливни дъждове или ВиК авария, а резултат на недобро изпълнение;
  • Междусъседски вражди – когато съседът реши да прави преустройства, които могат да увредят твоя дом;
  • Мухъл, плесени и щети в дома, които са настъпили преди сключването на застраховката.

Има и още. Но това са най-разпространените. И това са принципни заложени в условията на всяка застрахователна компания. И ако в теб се надига чувство на негодувание и безпомощност за изброените горе случаи, ще ти кажа само, че основен принцип в застраховането е случайността! Така е измислено и разчетено. И в името на коректността, застрахователят трябва да бъде точен и да изплаща само това, което е обещал в условията си. И нищо повече, защото така уврежда интереса на всички, които са си купили застраховка и не са имали събитие.

Аз лично смятам, че сключването на качествена полица с коректен застраховател и познаването на важните параметри по полицата са гаранция за твоето спокойствие и сигурност. Тук можеш да прочетеш лесните стъпки да сключиш правилната полица на твоя дом, без да плащаш излишни пари.

Искам да кажа и няколко думи за брокера, като участник в процеса. Аз избрах да бъда брокер, защото считам че само по този начин връзката ми с застрахованите е най-близка. Ако откриеш твоя брокер, ще получиш много преимущества. И искам да ги отбележа, с мисълта, че ще намериш твоя доверен доставчик на сигурност в деня ти.

Единствено брокера представлява твоите интереси пред застрахователя. Всички останали участници са представители на застрахователя. А в такава сложна услуга е добре да имаш професионален представител.

Само брокера има поглед върху целия пазар – вижда как работят компаниите, вижда как се държат при щета, познава специалните изключения или допълнителни рискове.

Брокерът е твой асистент, когато трябва да помниш падежи и изтичане на полици – той го прави и се грижи за документалната изрядност на полиците ти.

Само брокерът може да те представлява пред застрахователя при щета – да предоставя документи, да проверява състоянието, да присъства на огледи. Брокерът бързо може да ти каже, имаш ли основание да претендираш обезщетение и дали ще получиш такова.

А когато настъпи неблагоприятно събитие, често стресът и дори вцепенението могат до доведат до подценяване на ситуацията и до грешки, които да увредят интереса ти. Тогава да имаш доверен професионалист до теб е богатство. Не само заради финансовата гаранция, но заради спокойствието, което твоят доверен брокер ще ти даде. Заради мои грешки под стрес, ние създадохме денонощно обслужван телефон, на който при проблем всеки наш клиент получава компетентен съвет и напътствия как най-лесно да преодолее тази неблагоприятна ситуация. И в такива моменти най-истински усещаме ползата от работата ни, а клиентите ни истински партньор до себе си.

Желаеш да сключиш застраховката на твоя дом сега? Ето как можеш да го направиш честно, лесно и достъпно. LP

0

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
  • No related posts found.