Блог

Какво НЕ покрива застраховката Автокаско? – част III

1. Кражба на автомобил и в него се е намирал „малък“ или „голям“ талон на автомобила.

Ако застрахования автомобил бъде откраднат, задължително трябва да представите описания в полицата брой ключове, дистанционни за аларма и двете части на талона. Невъзможността да представите точния брой описани неща ще бъде основание за отказ от застрахователя. Независимо от обяснението.

Огорчението от отказ за такава щета е огромно, затова препоръчваме никога да не оставяте в автомобила документите му, ако променяте броя на ключовете и дистанционните винаги да уведомявате брокера или застрахователя си за това.

2. Автомобил с изтекла валидност на техническия преглед

Управлението на автомобил с изтекла валидност на техническия преглед носи много рискове – за глоба от контролните органи и от застрахователите при щета. Основанието, че автомобилът е бил технически неизправен към момента на щетата може да бъде основание за отказ или много допълнителни трудности при изплащане на обезщетение. Следете валидността на този документ. Важно е за вашите интереси.

Тук можете да въведете напълно безплатно валидността на техническия преглед и автоматично да получавате напомняне 15 дни предварително.

0
  Свързани публикации

Add a Comment