Блог

Какво да не забравяш за твоята сигурност по време на карантина

Необчиайна ситуация, внушения и страх, социалната изолация…. Живеем в необичайно време. Сред новостите, с които трябва да се справим можем да забравим важни неща и те да ни струват много. Споделям това, което няма да пропусна аз за моята сигурност.

Да, вече повече от десет дни сме затворени в домовете ни.

Чувства на несигурност, неяснота и очакване са ни изпълнили. В допълнение изолацията и невъзможността да правим обичайните физически упражнения и активности, може още повече да ни накара да се чувстваме изгубени. Няма нужда да ставаме рано, няма нужда да се обличам и да придавам приличен вид…. Денят ни е съвсем различен.

В никакъв случай не забравям, че има бизнеси, които са пред голямо изпитание и срещат големи трудности. Знам, че предстоят трудни дни.

Но нека не забравяме. И това ще мине.

Въпросът е как да преминем такъв период без да се излагаме на излишни рискове и от това изпитание да излезем по-уверени и по-осъзнати.

И тъй като моята специалност е застраховането, ще споделя кои застраховки да не прекратяваш и моите причини да мисля така:

  1. Автомобилните застраховки – Доминират пазара ни. Когато стане дума за застраховка, почти всеки се сеща за автомобилна застраховка. Защо да продължиш да ги поддържаш? Защото автомобилът ти трябва да бъде на разположение при нужда, а това задължително означава застраховка Гражданска отговорност. Знам, че не е лесен периода, но не оставай без застраховка в такъв момент. Може да струва скъпо.

Каското на автомобила също трябва да се поддържа. Дори в момента вероятността от ПТП да е намаляла силно поради облекчения трафик, застраховката включва щети от природни бедствия, ПТП на паркинг, злоумишлени действия и кражба.

Когато се колебаеш за застраховката на автомобила, провери каква е застрахователната му сума и прецени дали би приел такава загуба.

  1. Застраховката на дома – Считам за своя мисия да говоря за застраховките на дома. В нашата народопсихология е заложено да мечтаем, да правим всичко възможно, за да закупим свой дом. Инвестираме усилия, изплащаме с години, влагаме големи средства за ремонти и след това оставяме да го застраховка банката или въобще не го застраховаме. А домовете ни са най-големите ни вложения. Не само финансови. Представи си за момент живота без дом!

Казвам, че застраховката на дома трябва да се поддържа, а ако нямаш – виж защо трябва да сключваш такава. Защото в момент на криза нищо не работи в нормалните обороти. А природните бедствия не питат кога да потропат на вратата ни!

  1. Здравето и живота – Това са най-ценните ни активи. Докато сме живи и здрави можем да променим нещата. През последните години много хора търсят защита за здравето и живота си. Ако си от хората, които обичаш да предвиждаш ситуациите и да бъдеш готов за предизвикателствата, сега е момента да помислиш за защита на най-ценното. Наскоро прочетох проучване, което казваше, че 80 % от хората приемат като доказателство за любов сключването на застраховка живот от партньора им.

Да застраховката живот дава възможност да осигуриш любимите ти хора, да се възстановиш от здравословно изпитание, да спестиш за кауза.

Днес преминаваме през ситуация, непозната и не ясна. Но нека не забравяме, че и това ще премине. И начинът ни на реакция в такива моменти е основата за нашето бързо възстановяване.

Бъдете здрави и спокойни!

0
  Свързани публикации
  • No related posts found.

Add a Comment