Блог

Сигурност по време на криза

Живеем в необчиайно време. Преживяваме нещо непознато, нещо небивало досега.
Време на изолация, работа от дома, ограничени пътувания. Криза – на досегашните навици, криза на загубения комфорт, криза поради несигурност.

В такива моменти докато режем разходите, може да пропуснем нещо важно. Или пък е дошъл момента да преоценим активите си и да погледнем по по-различен ъгъл на живот. Важното е да преминем такъв период без да се излагаме на излишни рискове и да излезем по-уверени и по-осъзнати от това изпитание.

И тъй като моята специалност е застраховането, ще споделя кои застраховки да поддържаш. Преценката е в твои ръце.Ти най-добре знаеш силите си.

  1. Гражданска отговорност – Трябва да поддържаш застраховката Гражданска отговорност, дори с ограничен бюджет. Защото автомобилът ти трябва да бъде на разположение при нужда, а това задължително означава валидна полица. Не се качвай на автомобил без застраховка!
    Застраховката автокаско е въпрос на лично решение. В моменти на карантина, по-малко управляваме автомобила и има повече места за паркиране. С това риска намалява. Но няма да съм напълно честна с теб, ако не напомня за градушката, наводнението, злоумишлените действия и кражбата. Тези рискове продължават да съществуват и да ни влияят. Когато се колебаеш за застраховката на автокаско, провери каква е застрахователната му сума и прецени такава загуба как би се отразила на стабилността ти.
  1. Застраховката на дома – Не спирам да говоря за застраховките на дома. В нашата народопсихология е заложено да мечтаем, да правим всичко възможно, за да закупим свой дом. Инвестираме усилия, изплащаме с години, влагаме големи средства за ремонти и след това оставяме да го застраховка банката или въобще не го застраховаме. А домовете ни са най-големите ни вложения. Не само финансови. Представи си за момент живота без дом!
    Застраховката на дома трябва да се поддържа, а ако нямаш – виж защо трябва да сключваш такава. Защото в момент на криза нищо не работи в нормалните обороти. А природните бедствия и авариите не питат кога да потропат на вратата ни!
  1. Здравето и живота – Това са най-ценните ни активи. Докато сме живи и здрави можем да променим всяка ситуация. През последните години много хора търсят защита за здравето и живота си. Ако си от хората, които обичаш да предвиждаш ситуациите и да бъдеш готов за предизвикателствата, сега е момента да помислиш за защита на най-ценното. Наскоро прочетох проучване, което казваше, че 80 % от хората приемат сключването на застраховката живот от партньора като доказателство за любов.
    Да застраховката живот дава възможност да осигуриш любимите ти хора, да се възстановиш от здравословно изпитание, да спестиш за кауза.

Стуацията ни е непозната. Но нека не забравяме, че и това ще премине. И реакцията ни в такива моменти е основата за нашето бързо възстановяване.

Бъди здрав!

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации
  • No related posts found.