Блог

Най-добрата застраховка за дома🍀какво да включиш?

Домът има нужда от най-добрата застраховка. Не казвам апартамента, къщата, жилището. Домът! Защото в дома са нещата, които ни определят – любими вещи, спомени, уют, спокойствие, любимите хора.

Застраховката на дома е достъпна и лесна за сключване. Знам това, защото клиентите ни, които сключват полици за дома си, я подновяват без да се замислят всяка година. Спокойствието, което получават е несъизмеримо по-голямо от цената на застраховката. Качествената полица за дома е отлична сделка за всеки, който обича да живее качествено живота си и да се наслаждава на преживявания и общуване с любимите си хора.

Но за да бъде истинско спокойствието, трябва да сключиш най-добрата застраховката за дома ти, без да пропуснеш нещо важно.

В предишната статия ти казах между какви два вида полица можеш да избираш. Ако не си я прочел, прегледай я! Това е първата стъпка за качествената полица, без да плащаш излишни пари.

Тук ще ти разкажа какво не трябва да пропускаш, когато обмисляш застраховката на дома си.

Първо следва да помислиш за сградата – апартамента, къща, какъвто е дома ти. Там са инвестирани най-много средства, най-много усилия и това е всъщност най-ценния ти актив. Какво може да се случи по сградата на да дома ти. Два вида са щетите в дома:

  • Малки по размер и по-чести като ВиК авария. И въпреки, че те няма да те изложат на голямо изпитание, тъй като обикновено размерът е от 200 до 700 лева, те показват как работи полицата. Тук трябва да ти споделя нещо, което някой хора не знаят. Застраховката покрива ВиК авария настъпила в апартамента ти, в апартамента на съседите и в общите части на блока, които са довели до увреждането на апартамента ти.
  • Втория вид щети са опустошителните – това са щети от рисковете пожар, земетресение, злоумишлени действия от трети лица. Те се случват рядко, но са толкова големи по размер, че поставят на истинско изпитание собствениците. Един пожар в чужд апартамент може да увреди до пълно унищожаване съседните. За последиците от Земетресение не мога да говоря, но и не искам да ги познавам. Но в такива моменти е важно да си избрал най-добрата полица за дома ти.

И така – първата задача, ако имаш дом – апартамент или къща, да сключиш застраховка за самата сграда, където са основните средства.

В това видео споделям какво да включиш в покитие за най-добра застраховка на дома.

За най-добра застрахока какво имущество да покриеш?

Второ следва да помислиш за вещите ти – обзавеждане, оборудване, апарати, техника, дрехи, пердета, килими и т.н. Да сумите не са големи, но се натрупват неусетно. Вещите ти са най-уязвими от най-разпространените събития ВиК авариите. Когато сключваш застраховка на вещите ти, избери приемлив лимит, който да покрива това, което притежаваш.

Част от тези вещи можеш да застраховаш и срещу кражба чрез взлом. Препоръчвам да прегледаш кои вещи биха представлявали интерес за крадец. Застраховай само това, което би представлявало интерес, защото цената на този риск е висока и би завишило ненужно цената на полицата ти. Най-добрата застрахвка за дома ти дава едно огромно премиущество, когато установиш щета в дома ти – не си жертва, а човек, който следва стъпките за получаване на обезщетение.

Трето нещо, за което да помислиш е „Късото съединение“. Живеем във време с много уреди и устройства. Те ни доставят удобства, но крият и рискове. Всъщност една от най-разпространените причини за възникването на пожари в домовете ни е късото съединение. Те могат да увредят дома и вещите ни. Попитай за покритието. Добрите застрахователни компании го предлагат.

И последно, но не по важност е Отговорността към трети лица. Представи си, че се случи авария в апартамента ти и нанесеш щети на съседите. Често това приключва с обтегнати отношения и скандали със съседите. Включването в покритието на Отговорност към трети лица ще ти гарантира коректни и честни отношения със съседите ти и ако носиш вина, те ще бъдат обезщетени.

Ако търсиш най-добрата застраховка на дома ти, тук можеш да прочетеш подробности, да изчислиш премията на калкулатор и да поръчаш полицата ти!

застраховка на дома всичко важно, което трябва да знаеш

В следваща статия ще ти разкажа за още покрития, които трябва да обсъдиш, когато сключваш полицата си. Най-интересното от които според мен е застраховката на велосипед, триколка и тротинетки. И още други покрития, които трябва да знаеш, че съществуват и да можеш да включиш в полицата си ако ти трябва.

Ако си готов да сключиш най-добрата застраховка за дома ти, свържи се с нас тук:

Свържи се с нас за застраховка на дома

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации