Блог

Европейска здравна карта или Медицинска застраховка за чужбина?

Често ни задават въпроса кое е по-добро за нашите клиенти – здравната карта или застраховка медицински разходи в чужбина? Тук ще ги сравним, за да можете да направите качествен избор.

Европейската здравна карта:

Безплатна е. Подаването на заявление и получаването става Лично или с пълномощно. Издаването отнема 15 дни.

– Има покритие САМО за страните от Европейските страни. Не позволява ползването на медицинска помощ за страните Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово, Турция и др.

– В чужда страна трябва САМИ да организирате и да изберете лечебно заведение. Европейската здравна карта важи само за лечебни заведения, които имат сключени с Националната Здравна Каса.

– Здравноосигурителната карта покрива само СПЕШНА медицинска помощ. Всички допълнителни услуги ще трябва да заплатите веднага или след прибирането си в страната.

Застраховката Медицински разходи при пътуване предоставя:

– Качествено лечение навсякъде по света. Полицата е гаранция пред медицинските заведения и Вие не заплащате за лечението си.

разширено покритие – спешна медицинска помощ, всяко неразположение акутни заболявания, спешно зъболечение.

бързо и лесно обслужване. Можете да изчислите колко ще ви струва застраховката за секунди. Толкова време отнема сключването и получаването на полицата.

И всичко това на цена, която ще ви изненада приятно. Проверете я на секундата тук!

Ако считате, че пътуването ви със застраховка ще бъде спокойно и сигурно? Поръчайте я тук!

3
  Свързани публикации

Comments

 1. Emil  June 28, 2013

  Аз до скоро пътувах със здравна карта, но когато ми се наложи да ползвам мед. услуги се оказа, че използването на тази карта е доста трудо. Вече си права само медицинска застраховка и всичко е наред.

  reply
 2. Nikoleta  June 28, 2013

  Пътувам често по работа в чужбина, не пропускам да си направя медицинска застраховка, тъй като не ми се налага да мисля ако се случи нещо къде да отида. Трябва всеки, които пътува да има такава застраховка.

  reply
 3. Теодор  June 26, 2013

  При пътуване в чужбина задължително цялото семейство си правим медицинска застраховка, тъй като цената е изгодна и знам, че ще получим висококачествена медицинска помощ в случай че се наложи.

  reply

Add a Comment