Блог

Застраховки за критични заболявания

Има ситуации, в които на никой не пожелаваме да попада. Има диагнози, които никой не желае да чуе. Но те се случват. Всеки ден. И броят им расте всяка година. Това е тъжната статистика. Диагнозата „рак“ се поставя ежедневно!

Когато такава новина ни сполети, стотици въпроси изникват в съзнанието ни. Жизненоважно е да намерим верните отговори – поставянето на точната диагноза, изборът на кого да поверим лечението, къде да направим изследванията, каква да бъде терапията, къде и колко да платим. В такива моменти са важни спокойствието на духа и вярата, че ще бъде направено най-доброто.

В отговор на тези реалности, през последните години на пазара се появиха застрахователни продукти, които имат за цел да подкрепят хора, изпаднали в такава ситуация. За да предложат финансово достъпен продукт, тук са покрити само най-разпространените животозастрашаващи заболявания:

  • Злокачествени новообразования;
  • Байпас на коронарна артерия;
  • Смяна или реконструкция на сърдечна клапа;
  • Неврохирургия;
  • Трансплантация на живи органи и тъкани;
  • Трансплантация на костен мозък.

Застрахователите обезщетяват само горните заболявания, диагностицирани от лекар и потвърдени с второ лекарско мнение.

Какви са реалните ползи от продукта?

Поставянето на вярна диагноза – Факт е, че в цял свят грешката при диагностицирането е в 44% от случаите. Второто лекарско мнение, което продуктът предлага с именити специалисти в най-добри клиники може да промени диагнозата, но много по-често да промени лечението.

Провеждането на лечението  – След като бъде определена вярната диагноза, следва провеждането на качествено лечение. Доверени клиники на застрахователите са водещите в областта, по мнение на лекарските организации. Съществуват и продукти, при които изборът на лечебното заведение е личен и застрахованият сам определя на коя клиника да се довери.

Парите, необходими за качественото лечение –  Този продукт се предлага с лимити над 1 000 000 Евро. По данни на застрахователите лечението на описаните заболявания в престижна клиника е до около 200 000 Евро. С такъв лимит на финансиране, застрахования е стокоен и може да се съсредоточи върху единствената задача – да оздравее.

Достъпност на продукта – Цената на застраховката е напълно приемлива и може да бъде удобно разсрочвана. Ако желаете да проверите цената на застраховката за Вас и Вашето семейство, можете да направите изчисление тук.

Решение сега! Важно е да се знае, че всички продукти са предназначени за клинично здрави хора и имат отлагателни периоди – окритието влиза в сила 6 месеца след сключването на застраховката. Правим каквото трябва, после разбираме каква е съдбата ни.

Още за застраховката на критични заболявания, както и точно изчисление на премията можете да направите тук.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации