Блог

Застраховката за дома!

Статистиката показва, че малка част от българите застраховат този толкова важен актив – дома ни! Възпитани сме да имаме дом, но забравяме за застраховката. Въпреки това, забелязвам група от образовани и активни хора, които приемат този разход като необходим и търсят качествената застраховка.

Понякога интересът е заради желанието да бъдат осигурени срещу кражба в жилището, друг път е гаранцията срещу небрежното отношение на съседа при спукани тръби. А напоследък се замисляме и за опасността от земетресение.

Застраховката за дома има особености, които е важно да познавате. Защото домът е сантимент, единствен и неповторим като обитателите му. И ако искате застраховката да изпълни най-важната си функция – да ви осигури спокойствие, запознайте се с условията!

Най-лесно това може да се случи с компетентен брокер. Така ще имате поглед върху всички предлагани клаузи. А през последната година компаниите ревизираха условията си и може да се каже, че вече има продукти, които отговарят по-пълно на нуждите на клиентите при щета. Така ще можете да избирате информирано къде да сключите застраховката.

И като брокер, който търси най-добрите условия при оптимални цени, бързам да споделя, че най-подходящото време за сключване на застраховката за дома е пролетта. С Великденското почистване, с първите дни прекарани в градината и цветята, можете да помислите за застраховката. Всички сериозни компании са в промоция и правят отстъпки от 20 до 35 %. А някой от тях предлагат правото автоматично да ползвате тази отстъпка и за следваща година, ако не сте предявявали претенции по полицата.

Ако търсите оптималното решение за застраховката на дома, направете го сега през месеците април и началото на май!
Светли празници и спокойствие и сигурност в дома.

0
Анелия Ангелова

About the Author:

Вярвам в застраховането - заради стотиците щети, по които съм работила, така че нашите клиенти да се възстановяват от неприятностите и да продължат живота си качествено. Убедена съм, че човек, който не мисли за пари в труден момент се възстановява много по-лесно от изпитанията. Но, за да се случи това е необходимо да се премине през процес който започва с правилния избор на покритие, продукт, застраховател и познаването важните параметри по договора. А когато настъпи щета ние сме до теб от установяването на вредата, през предявяването на претенцията, до получаването на пълно и честно обезщетение. За да правиш това което най-добре можеш и обичаш.
  Свързани публикации