Блог

7 ценни съвета, при щета

Катастрофа, кражба чрез взлом, природно бедствие и други житейски ситуации, в които можем да попаднем.
Ето нашите 7 съвета, какво да правите, за да преминете възможно най-лесно през тази ситуация.
 1. Ако всички са здрави, колкото и да са се объркали плановете ти, всичко ще се нареди! Ще мине. Приеми, че ставаш главен герой в забавна история, която скоро ще разказваш пред приятелите.
 2. Възползвай се от адреналина си! Раздвижи се. Провикни се. Извади стреса! Няма нужда изглеждаш напълно нормален 😊 Само се опитай да не адресираш към останалите участници в събитието. Да не излезеш агресивен.
 3. Не бързай да предприемаш действия! Човек в такива моменти взима прибързани решения.
 4. Обезопаси се. Ако е колата – освободи движението, облечи светлоотразителна жилетка, извади триъгълник. Ако е в дома – спри захранването при авария, напусни къщата при опасност като природно бедствие, пожар или кражба. Не забравяй, най-важния си ти!
 5. Запази доказателствата. Не изхвърляй увредения детайл. Сложи го в багажника. Не измитай всички стъкла от купето. Помня, когато влязоха с взлом в дома ми преди много години, аз изчистих основно къщата, докато чаках полицията. 😊 Ето така се пропилява възможността за ДНК анализ 😊 на взломаджиите.
 6. Звънни на своя втори разум. Със сигурност имаш близък човек, който не губи самообладание в трудни ситуации. Някой, който винаги ще начертае посоката и ще помогне с контактите и подробностите. Ако нямаш, още сега си намисли такъв човек! Най-малкото да чуеш гласа на такъв човек, ще те успокои.
 7. Обади се на компетентните органи!
2
Anelia Angelova

About the Author:

Работя в застраховането от 1993 година. Първите десет години от професионалния ми опит преминаха в централите на застрахователните компании. Там научих да преценявам риска и да администрирам внимателно застраховките.
През 2000 година основах Вяра брокер и до днес съм управител на компанията. Тук опознах много повече застрахователни продукти, чух много различни потребности на хората и видях колко ценна може да бъде добре сключената застраховка.
Пиша в блога, защото знам, че заедно контролираме риска.

Comments

 1. Христо  January 12, 2018

  Трябва спешно да поработя по точка 2. 🙂

  reply
 2. Елисавета  January 12, 2018

  Страхотни съвети! Благодаря! След две автомобилни катастрофи, уви не е за хвалене, номер 4 ми е добре известен 🙂

  reply

Add a Comment


Captcha Captcha Reload